Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival

2015.08.12 06:58

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 csokor brokkoli
  • 1 csomag bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • hal fűszerkeverék
  • ci
  • reszelt sajt
  • mandulaforgács
  • tromlé
  • színes bors
  • vaj
  • reszelt sajt
  • mandulaforgács
  •  

  • Elkészítése:

    A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik.) Ezután szűrjük le, majd tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba (v. tepsibe).

    A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.

    A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Ezután tekerjük körbe a baconszeletekkel, majd tegyük egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őröljünk rá színes borsot.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, és süssük szép pirosra.

    Tálalás előtt helyezzük a tányérra a halszeletet, tegyünk mellé a párolt brokkoliból, és locsoljuk meg a kissé besűrűsödött tejszínnel.