Babos-zöldséges ragu kolbásszal
Babos-zöldséges ragu kolbásszal
Hozzávalók
2 pár debreceni
2 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 konzerv vörösbab
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 ek dijoni mustár
2 ek balzsamecet
1 tk liszt
3 dl zöldségalaplé
só
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A vöröshagymát és a répát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan aprítsuk fel. A konzerv vörösbabot tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk egy kicsit felengedni.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után adjuk hozzá a szintén vékonyra szeletelt sárgarépát, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk még néhány percig. Ezután adjuk hozzá a mustárt és a balzsamecetet, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, majd öntsük fel az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, és forraljuk össze.
A kolbászokat szurkáljuk meg egy villával, helyezzük egy tepsibe, majd öntsük köré a ragut. Ezután tegyük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. (Közben a kolbászt fordítsuk át, hogy egyenletesen süljön.)
Óvatosan keverjük hozzá a félig felengedett zöldborsót, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre. Végül finoman adagoljuk a raguhoz az alaposan lecsepegtetett babot, és az egészet süssük készre. (Mivel a konzerv bab puha, így pár néhány elegendő neki a sütőben.) Burgonyapürével tálalva isteni egytálétel.