Babos tészta

2015.08.18 01:39

Hozzávalók:

  • 4 ujjnyi főtt-füstölt húsos szalonna
  • 2 doboz mexikói vörösbab-kukorica konzerv
  • 1 fej hagyma
  • 400 g.csavart csőtészta
  • olaj
  • bors
  • petrezselyem
  • chil
  • 1 dl, tésztafőző víz
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 10 dkg. felkockázott lángolt kolbász
  • 20 dkg. darabolt paradicsom konzerv

Elkészítés:

Pici olajon megfonnyasztom a csíkokra vágott hagymát, ezt sózom, borsozom, rárakom a szalonnacsíkokat, a kolbászt majd adok hozzá apróra vágott petrezselyemzöldjét, paradicsom konzervet, fokhagymát. Pár perc után belekeverem a 2 babkonzerv tartalmát, melyet ízesítek még egy kis chilivel, hogy kellemesen csípős legyen. Miután kifőztem a tésztát,  összekeverem  az 1 dl. főzővízzel és a babos mártással. Akkor megfelelő, ha enyhén szaftos marad.