Babos tészta
2015.08.18 01:39
Hozzávalók:
- 4 ujjnyi főtt-füstölt húsos szalonna
- 2 doboz mexikói vörösbab-kukorica konzerv
- 1 fej hagyma
- 400 g.csavart csőtészta
- olaj
- só
- bors
- petrezselyem
- chil
- 1 dl, tésztafőző víz
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 10 dkg. felkockázott lángolt kolbász
- 20 dkg. darabolt paradicsom konzerv
Elkészítés:
Pici olajon megfonnyasztom a csíkokra vágott hagymát, ezt sózom, borsozom, rárakom a szalonnacsíkokat, a kolbászt majd adok hozzá apróra vágott petrezselyemzöldjét, paradicsom konzervet, fokhagymát. Pár perc után belekeverem a 2 babkonzerv tartalmát, melyet ízesítek még egy kis chilivel, hogy kellemesen csípős legyen. Miután kifőztem a tésztát, összekeverem az 1 dl. főzővízzel és a babos mártással. Akkor megfelelő, ha enyhén szaftos marad.