Babos lecsó
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt főtt tarja
- 10 dkg hagyma
- 40 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 1 ek. zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg főtt tarkabab vagy konzerv bab
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- erős paprika (ízlés szerint)
- só, örölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tk. kristálycukor
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó forró vízbe tesszük, majd lehűtjük és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.
Egy lábasban a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a zúzott fokhagymát, és gyorsan elkeverjük, öntünk rá 1 dl vizet. Beletesszük az összevágott paprikákat, a kockákra vágott tarját, a paradicsomot, az erős paprikát, pici sót és borsot, 10 percig pároljuk. A babot leöblítjük, majd belekeverjük a lecsóba, és további 10-15 percig pároljuk.
Amikor a paprika kellően megpuhult, tálaljuk friss kenyérrel