Babos lecsó

2015.08.18 01:32

Babos lecsó II.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt főtt tarja
  • 10 dkg hagyma
  • 40 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 ek. zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg főtt tarkabab vagy konzerv bab
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • erős paprika (ízlés szerint)
  • só, örölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 tk. kristálycukor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó forró vízbe tesszük, majd lehűtjük és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük. 

Egy lábasban a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a zúzott fokhagymát, és gyorsan elkeverjük, öntünk rá 1 dl vizet. Beletesszük az összevágott paprikákat, a kockákra vágott tarját, a paradicsomot, az erős paprikát, pici sót és borsot, 10 percig pároljuk. A babot leöblítjük, majd belekeverjük a lecsóba, és további 10-15 percig pároljuk. 

Amikor a paprika kellően megpuhult, tálaljuk friss kenyérrel