Bableves gazdagon kuktában

2015.09.19 17:23
Fabatkamano Fabatkamano receptje
 
 
 

Bableves gazdagon kuktában

hozzávalók / 8 adag

 

Sonka

Leves

Csipetke

elkészítés

Sonka főzése

  1. A sonkát megfőzzük a kuktában. Ez forrástól kb 1 óra, de a sonka/csülök méretétől is függ.
  2. Eközben előkészítjük a többi hozzávalót.

Leves főzése

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  2. A babot megmossuk.
  3. Amikor a sonka megfőtt, kivesszük a kuktából, és beledobjuk a zöldségeket, babot, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, majd megint lezárjuk a kuktát, és még egy órán keresztül főzzük, hogy megpuhuljon a bab.
  4. A sonkából/csülökből apró darabokat vágunk, és azt is beletesszük a levesbe, miután megfőztük a babot.

Csipetke

  1. Hozzávalókat összegyúrjuk, ha túl kemény lenne a tészta, egy kevés vizet is hozzáadhatunk.
  2. Amikor már puha a bab, kézzel apró darabkákat csipkedünk a levesbe, majd főzzük még egy keveset, hogy megfőjön a tészta. Ekkor már nem kell lezárni a kuktát, mert pár perc elég a főzéshez.