Babgulyás
A kép illusztráció
Babgulyás Berci módra
Hozzávalók (8 személyre):
80 dkg marhalábszár
4 evőkanál olaj
1 paradicsom
1 paprika
40 dkg szárazbab
50 dkg burgonya
2-3 babérlevél
1 sárgarépa felkarikázva
só
A babot előző este beáztatjuk. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, sárgarépát,majd babérlevéllel és sóval ízesítve, lassú tűzön félpuhára főzzük a húst. Ekkor beleszórjuk a babot, a kockára vágott zöldséget és annyi vizet adunk hozzá, hogy az bőven ellepje. Amikor a hús megpuhult, beledobjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd lassan rotyogtatva készre főzzük.
Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetem..