Kezdőlap - Pásztorpite ahogy Gréti készíti
Pásztorpite ahogy Gréti készíti
2015.08.17 06:48
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
- A hagymát és a répát a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, a fokhagymát finomra reszeljük, a zöldfűszereket felaprítjuk.
- A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük.
- Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a darált bárányhúst és kifehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a reszelt hagymát, répát és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és pirítjuk tovább.
- Jöhet a worchestershire-szósz, majd félrehúzzuk a húst, megpirítjuk mellette a sűrített paradicsomot és összekeverjük vele.
- Hozzáadjuk a jó minőségű vörösbort, a zöldfűszereket és addig forraljuk, míg a bor el nem fő.
- Aláöntjük az alaplevet, és azt is elfőzzük róla.
- Akkora tűzálló tálba töltjük a bárányragut, hogy félig megtöltse azt.
- A főtt burgonyát még forrón összetörjük, sózzuk, borsozzuk, ráütünk két tojássárgát, hozzáadjuk a tejszínt és a parmezán felét, majd simára keverjük.
- A pürét egyenletesen eloszlatva a ragu tetejére halmozzuk. A tetejét megszórjuk a maradék frissen reszelt parmezánnal, majd villával díszítésképpen szép hullámokat képezünk rá.
- 190-200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen.
- sütési hőfok: 190°C
- sütési mód: hőlégkeveréses