Pásztorpite ahogy Gréti készíti

2015.08.17 06:48

 

 

 
2015.08.14 16:29
Pásztorpite ahogy Gréti készíti

 

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés

  1. A hagymát és a répát a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, a fokhagymát finomra reszeljük, a zöldfűszereket felaprítjuk.
  2. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a darált bárányhúst és kifehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a reszelt hagymát, répát és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és pirítjuk tovább.
  5. Jöhet a worchestershire-szósz, majd félrehúzzuk a húst, megpirítjuk mellette a sűrített paradicsomot és összekeverjük vele.
  6. Hozzáadjuk a jó minőségű vörösbort, a zöldfűszereket és addig forraljuk, míg a bor el nem fő.
  7. Aláöntjük az alaplevet, és azt is elfőzzük róla.
  8. Akkora tűzálló tálba töltjük a bárányragut, hogy félig megtöltse azt.
  9. A főtt burgonyát még forrón összetörjük, sózzuk, borsozzuk, ráütünk két tojássárgát, hozzáadjuk a tejszínt és a parmezán felét, majd simára keverjük.
  10. A pürét egyenletesen eloszlatva a ragu tetejére halmozzuk. A tetejét megszórjuk a maradék frissen reszelt parmezánnal, majd villával díszítésképpen szép hullámokat képezünk rá.
  11. 190-200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses