Ázsiai narancsos csirke
2015.08.21 17:52
Hozzávalók / 4 adag:
Csirkehús
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Narancsos szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.5 narancsból nyert narancslé
- 3 ek méz
- 6 ek szójaszósz
- 4 ek balzsamecet
- 3 evőkanál rizsliszt (vagy bármilyen más liszt)
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítése:
Csirkehús
- A csirkemellet kis csíkokra vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az olívaolajba.
- Serpenyőben megsütjük.
Narancsos szósz
- Egy narancs héját lereszeljük, majd a narancsok levét kifacsarjuk (fél csészényi narancslét kell kapjunk).
- A 3 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük vagy apróra vágjuk.
- Egy kis fazékba öntjük a narancslevet, beletesszük a fokhagymát, a mézet, a szójaszószt, a balzsamecetet, a narancshéjat, a gyömbérport és a lisztet.
- Folyamatos kevergetés mellett, kis lángon kb. 5-10 perc alatt ragacsos állagú szószt főzünk belőle.
- Végül a narancsos szószba keverjük a csirkehúst, és kész is!