Ázsiai narancsos csirke

2015.08.21 17:52

Hozzávalók / 4 adag:

 

Csirkehús

Narancsos szósz

Elkészítése:

Csirkehús

  1. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az olívaolajba.
  3. Serpenyőben megsütjük.

Narancsos szósz

  1. Egy narancs héját lereszeljük, majd a narancsok levét kifacsarjuk (fél csészényi narancslét kell kapjunk).
  2. A 3 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük vagy apróra vágjuk.
  3. Egy kis fazékba öntjük a narancslevet, beletesszük a fokhagymát, a mézet, a szójaszószt, a balzsamecetet, a narancshéjat, a gyömbérport és a lisztet.
  4. Folyamatos kevergetés mellett, kis lángon kb. 5-10 perc alatt ragacsos állagú szószt főzünk belőle.
  5. Végül a narancsos szószba keverjük a csirkehúst, és kész is!