Ázsiai csirkesaláta

2015.08.18 01:28

Ázsiai csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 4 főre:
  • 4 csontozott, bőrözött csirkemell
  • 6 dkg zöldhagyma apróra vágva
  • 125 ml olívaolaj
  • 6 cl friss citrom
  • 6 cl friss narancslé
  • 1 dkg friss bazsalikom
  • 2 evőkanál hallé
  • 2 evőkanál friss gyömbér apróra vágva
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 1 apró húsos, zöld színű paprika (csíkokra szeletelve)
  • 1 apró húsos, sárga színű paprika (csíkokra szeletelve)
  • 37,5 dkg ázsiai szárított tészta (soba vagy somen vagy olasz vermicelli)
  • 3 dkg vékonyra szelt retek
  • 1 dkg mentalevél (vékonyra szeletelve)
  • 1 dl szójaszósz (a csirkemell pácolásához)

Elkészítés:

A csirkemelleket fél órán keresztül a szójaszószban pácoljuk. Közben egy keverőedénybe tesszük az összes maradék nyersanyagot, óvatossan összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A csirkemelleket grillen porhanyósra sütjük, majd lehűlés után csíkokra szeleteljük, és a salátába keverjük. Hidegen tálaljuk