Ázsiai csirkesaláta
2015.08.18 01:28
Hozzávalók:
- 4 főre:
- 4 csontozott, bőrözött csirkemell
- 6 dkg zöldhagyma apróra vágva
- 125 ml olívaolaj
- 6 cl friss citromlé
- 6 cl friss narancslé
- 1 dkg friss bazsalikom
- 2 evőkanál hallé
- 2 evőkanál friss gyömbér apróra vágva
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma
- 1 apró húsos, zöld színű paprika (csíkokra szeletelve)
- 1 apró húsos, sárga színű paprika (csíkokra szeletelve)
- 37,5 dkg ázsiai szárított tészta (soba vagy somen vagy olasz vermicelli)
- 3 dkg vékonyra szelt retek
- 1 dkg mentalevél (vékonyra szeletelve)
- 1 dl szójaszósz (a csirkemell pácolásához)
Elkészítés:
A csirkemelleket fél órán keresztül a szójaszószban pácoljuk. Közben egy keverőedénybe tesszük az összes maradék nyersanyagot, óvatossan összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A csirkemelleket grillen porhanyósra sütjük, majd lehűlés után csíkokra szeleteljük, és a salátába keverjük. Hidegen tálaljuk