Ázsiai csirkeragu
Hozzávalók( 2 nagy adag):
30 dkg csirkemell filé
2 evőkanál olaj
20 dkg megtisztított gomba vagy 1 konzerv
1,5 dl víz
5 evőkanál sója szósz
3 kávéskanál étkezésikeményítő
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál curry
2 kávéskanál ketchup
őrölt bors, só
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb csíkokra vagdaljuk,enyhén sózzuk-borsozzuk, az olajat a serpenyőben felmelegítjük és nagy lángon hirtelen megsütjük rajta a husikat.
Hozza adjuk a gombát, a gyömbért, szerecsendiót, a curryt pár percig együtt pároljuk a husit a gombával majd hozzáöntünk kb 1 dl vizet, a szója szószt és a ketchupot.
Az étkezésikeményítőt elkeverjük kb 0,5 dl hideg vízzel majd hozzáadjuk az ételhez, addig főzzük még amíg be nem sűrűsödik a ragunk. Ha szükséges utána sózunk .
Ha a ragunk túl sűrű lenne adjunk hozzá még egy kicsi vizet!