Aszalt szilvás csirkemáj

2015.08.18 01:25

Aszalt szilvás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 marék aszalt szilva
  • 1 marék aszalt sárgabarack
  • 1-2 kanál méz
  • 50 dkg csirkemáj
  • ételízesítő
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • mustár

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, és megdinszteljük kevés olajon. Beletesszük az aszalt szilvát, a feldarabolt sárgabarackot és 1-2 kanál mézet, amit megkaramelizálunk kicsit, hozzáadjuk a májat (egészben vagy darabolva, ízlés szerint), borsozzuk, ételízesítőt is adunk hozzá, majd kevés vizet öntünk alá, és főni hagyjuk.

Ha a máj megpuhult, tejfölös-mustáros keverékkel sűrítjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.