Aszalt paradicsommal töltött csirkemell

2015.08.30 11:46

HOZZÁVALÓK

4 fő
50 dkg csirkemell
 
  Bors
10 dkg aszalt paradicsom
5 dkg bacon
Kevés olívaolaj
40 dkg rukkola
  pár csepp balzsamecet
8 dkg parmezán
Fél dl fehérbor

Elkészitése, 30-60 perc:

  • undefined

Kb 40-50 dekagramm filézett csirkemellet kinyitunk, sózzuk, borsozzuk és 10 dekagamm nem túl vékonyra szeletelt aszalt paradicsomot helyezünk a közepére. Fölgöngyöljük, és a töltött csirkemelleket bacon szeletekbe csomagoljuk.

Egy fémnyelű serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítünk és a húsoknak kérget sütünk. Majd 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt átsütjük.

Tálalás előtt a rukkolasalátára pár csepp extra szűz olívaolajat, illetve pár csepp balzsamecetet locsolunk, összefrogatjuk és parmezán sajtot forgácsolunk rá. A sütőből kivett töltött csirkemellekre pár csepp fehérbort locsolunk, majd felszeletelve a salátával együtt kínáljuk.