Aszalt gyümölcsökkel készült kenyér

2015.08.30 13:20

Hozzávalók

  • 1/2 kg kenyérliszt
  • 1/2 kg rétesliszt
  • 1 dkg élesztő
  • 7 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 3 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 2 dkg só
  • 15 dkg vegyes darabolt aszalt gyümölcs (barack, alma, narancs

Elkészítés

Kevés lisztbe kevert 1 deka élesztővel kovászt készítünk, összedolgozzuk, és meleg helyre félretesszük. Néhány óra múlva langyos vízzel beledolgozzuk 1 kg kenyérlisztbe, amelynek fele búza, fele rétesliszt, megsózzuk 1 deka sóval, hozzá adjuk a mézet, margarint, tejet és jól összegyúrjuk és megdagasztjuk. A dagasztás vége felé adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket. Meleg helyen, a tésztát kétszeresére kelesztjük. Sütés előtt a kenyér tetejét elkevert tojás sárgájával meg kenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.