Aszalt gyümölcsökkel készült kenyér
Hozzávalók
- 1/2 kg kenyérliszt
- 1/2 kg rétesliszt
- 1 dkg élesztő
- 7 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 3 dl langyos tej
- 1 tojás
- 2 dkg só
- 15 dkg vegyes darabolt aszalt gyümölcs (barack, alma, narancs
Elkészítés
Kevés lisztbe kevert 1 deka élesztővel kovászt készítünk, összedolgozzuk, és meleg helyre félretesszük. Néhány óra múlva langyos vízzel beledolgozzuk 1 kg kenyérlisztbe, amelynek fele búza, fele rétesliszt, megsózzuk 1 deka sóval, hozzá adjuk a mézet, margarint, tejet és jól összegyúrjuk és megdagasztjuk. A dagasztás vége felé adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket. Meleg helyen, a tésztát kétszeresére kelesztjük. Sütés előtt a kenyér tetejét elkevert tojás sárgájával meg kenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.