Aranyszínű tojáscurry rizzsel

2015.08.18 01:22

Aranyszínű tojáscurry rizzsel

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 4 dl kókusztej
  • paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál sárga curry
  • 1/2 teáskanál cayenne-bors
  • 2 evőkanál friss korianderzöld
  • olaj a sütéshez
  • 25 dkg basmati rizs

Elkészítés:

A rizst a megszokott módon készítsük el: kevés só hozzáadásával 1,5x-es vízben pároljuk puhára. 

A tojásokat forrástól számított kb. 6 perc alatt főzzük keményre, hideg vízben hűtsük le, majd hámozzuk meg őket.

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett főzzük puhára. Adjuk hozzá a kókusztejet, majd fűszerezzük kurkumával, curryvel és cayenne borssal, ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

Közben egy magasabb falú serpenyőbe öntsünk bőven olajat, forrósítsuk fel. Ebben süssük ki a tojásokat – 2 adagban, hogy az olaj ne hűljön le nagyon. Ízlés szerint a tojásokat félbe is vághatjuk, úgy is nagyon látványos lesz. Addig süssük a tojásokat a forró, bő olajban, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Szedjük papírtörlőre, hagyjuk lecsöpögni,majd adjuk a kókusztejes-currys raguhoz, melegítsük össze. 

A párolt rizzsel tálaljuk, megszórva friss korianderrel.