Aranykrumpli

2015.08.30 11:25

Hozzávalók 3 főre:

  • 4-5 közepes krumpli (kb 80-90 dkg)
  • 3 ek reszelt sajt ( parmezán és trappista)
  • 1 dl zsírszegény Meggle főzőtejszín
  • kakukkfű
  • 1 mokkásnál fűszerpaprika
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 tk olaj
  • 1 koktél paradicsom
  • Elkészítése  30 perc:

    A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.

    Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.

    Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félreteszünk. Közepébe tesszük a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.

    180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

    Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sütjük)