Angol - Sült pulykacomb sütőtökkel
HOZZÁVALÓK
1 kg | csontozott pulykacomb |
2 db | sárgarépa |
1 fej | vöröshagyma |
4 gerezd | fokhagyma |
1 | zellergumó |
1 dl | vörösbor |
3 dl | csirkehús alaplé |
1 kg | sütőtök |
8 dkg | ruccola |
só | |
bors | |
liszt | |
olaj | |
worchester szósz |
Elkészitése, 60-120 perc:
A pulykacombot alaposan sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk worchester szósszal. Formára kötözzük. Kevés olajon megpirítjuk, majd beletesszük egy tepsibe, amibe előzőleg belehelyeztük az összevágott sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát. Ezeket szintén sózzuk, borsozzuk, kevés olajat locsolunk rá. Betesszük a sütőbe és 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. Ez idő alatt a meghámozott, kimagozott sütőtököt sütőben megsütjük. Kevés olívaolajjal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és tálalás előtt hozzáadjuk a ruccolát. A hús alatt megsült zöldségeket egy lábasban, vörösborral és a húsalaplével összeforraljuk, majd leturmixoljuk. Ezt öntjük a szeletelt húsra.