Hozzávalók:
- 40 dkg cukkini
- 30 dkg ananász
- 50 dkg csirkemellfilé
- késhegynyi chili
- pici olaj
- 25 dkg zöldborsó
- 2,5 dl csirkeleves, kockából
- 1 evőkanál ketchup (csípős is lehet)
- 2 evőkanál pirított mandulaforgács
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, 1 cm darabokra vágjuk. Az ananászt vékonyan felcsíkozzuk (ha konzerv, előbb jól lecsepegtetjük). A csirkehúst megmossuk, a cukkinivel kb. azonos nagyságúra vágjuk, megsózzuk.
Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, a húsdarabokat körben megpirítjuk benne, kivesszük.
A visszamaradt zsiradékban a borsót és az ananász megfuttatjuk, majd a cukkinit is hozzáadjuk, 3 perc alatt megpirítjuk. A zöldségeket felöntjük a húslevessel, 1 evőkanál ketchuppal, chilivel és sóval fűszerezzük, a húst visszatesszük, a mandulát is hozzáadjuk, az egészet óvatosan összekeverjük, és még 2 percig forraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk