Ananászos-cukkinis csirkemell

2015.08.18 01:19

Ananászos-cukkinis csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkini
  • 30 dkg ananász
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • késhegynyi chili
  • pici olaj
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2,5 dl csirkeleves, kockából
  • 1 evőkanál ketchup (csípős is lehet)
  • 2 evőkanál pirított mandulaforgács

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, 1 cm darabokra vágjuk. Az ananászt vékonyan felcsíkozzuk (ha konzerv, előbb jól lecsepegtetjük). A csirkehúst megmossuk, a cukkinivel kb. azonos nagyságúra vágjuk, megsózzuk. 

Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, a húsdarabokat körben megpirítjuk benne, kivesszük. 

A visszamaradt zsiradékban a borsót és az ananász megfuttatjuk, majd a cukkinit is hozzáadjuk, 3 perc alatt megpirítjuk. A zöldségeket felöntjük a húslevessel, 1 evőkanál ketchuppal, chilivel és sóval fűszerezzük, a húst visszatesszük, a mandulát is hozzáadjuk, az egészet óvatosan összekeverjük, és még 2 percig forraljuk. 

Párolt rizzsel tálaljuk