Ananászos csirkemell

2015.09.21 11:37

Hozzávalók:

1/2kg csirkemellfilé
10dkg hagyma
40dkg piros húsú paprika
15dkg ananászkarika
1-2 gerezd fokhagyma
Nagyjából 2cm-es gyömbérdarab
4 evőkanálnyi olaj
Só, bors, curry
2,5dl húslé
1ek étkezési keményítő
15dkg natúr krémsajt
12dkg mozzarella

Elkészítése:

1. Mosd meg és töröld szárazra a húst; vágd kockákra. Aprítsd fel a hagymát, a paprikát, az ananászt, a fokhagymát és a gyömbért is.

2. Forrósítsd fel az olajat; tedd bele a húst, szórd meg sóval, borssal és curryvel. Közepes tűzön süsd világos barnára a húst. Vedd ki a serpenyőből, és itasd le róla a zsiradékot.

3. Dobd a serpenyőbe a paprikát, a hagymát, az ananászt, a gyömbért és a fokhagymát; párold meg.

4. Keverd el a húslét az étkezési keményítővel, s öntsd a serpenyőbe, forrald ki. Vedd le a tűzről, keverd bele a krémsajtot és a húst.

5. Ha kell, sózd, borsozd. Simítsd az egészet sütőformába, tedd a tetejére a mozzarellaszeleteket és 15 percre dugd 200°C-ra előmelegített sütőbe.