Alufóliás burgonya

2015.09.04 18:56

undefined

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
70 dkg burgonya 2 492 595 18 1 129 84
10 dkg reszelt sajt 1 595 381 28 28 2 185
2 dl tejföl 1 684 408 4 40 8 108
1 teáskanál só 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 163 39 1 0 8 17
10 dkg vaj 3 024 724 0 80 1 210
Összesen: 8 958 2 147 51 149 148 604

Elkészítés

Nagyjából egyforma méretű burgonyákat válogassunk.Alaposan megtisztítva, egyenként fóliába csomagolva a sütőben kb. 50 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást, a vajat a tejföllel meg a sajttal habosra keverjük. Reszelt vöröshagymával, sóval ízesítjük. A mártást hűtőbe tesszük, majd lehűtve külön kis tálakban adjuk a burgonyához, hogy mindenki ízlése szerint tegyen a mártásból a kicsomagolt, kettévágott burgonyára.