Alufóliás burgonya
2015.09.04 18:56
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
70 dkg burgonya | 2 492 | 595 | 18 | 1 | 129 | 84 |
10 dkg reszelt sajt | 1 595 | 381 | 28 | 28 | 2 | 185 |
2 dl tejföl | 1 684 | 408 | 4 | 40 | 8 | 108 |
1 teáskanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 fej vöröshagyma | 163 | 39 | 1 | 0 | 8 | 17 |
10 dkg vaj | 3 024 | 724 | 0 | 80 | 1 | 210 |
Összesen: | 8 958 | 2 147 | 51 | 149 | 148 | 604 |
Elkészítés
Nagyjából egyforma méretű burgonyákat válogassunk.Alaposan megtisztítva, egyenként fóliába csomagolva a sütőben kb. 50 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást, a vajat a tejföllel meg a sajttal habosra keverjük. Reszelt vöröshagymával, sóval ízesítjük. A mártást hűtőbe tesszük, majd lehűtve külön kis tálakban adjuk a burgonyához, hogy mindenki ízlése szerint tegyen a mártásból a kicsomagolt, kettévágott burgonyára.