Alpesi tészta

2015.08.06 17:38

Hozzávalók:

  • 6 burgonya
  • 25 dkg fodros tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek olaj
  • 3 dl Meggle főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 1 tk margarin
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk.
    Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben.

    Amikor félig megfőtt a burgonya, a fodros száraz tésztát is beleszórjuk. Együtt puhára főzzük, ezután leszűrjük.

    A vöröshagymát finomra vágjuk, egy evőkanál étolajon az apróbbra vágott szalonna darabkákkal megsütjük. A leszűrt krumplis tésztához keverjük.

    Felét a margarinnal kikent, morzsával megszórt hőálló tálba tesszük, a fele sajtot rászórjuk, majd a másik fele tésztát rátesszük, és elsimítjuk.

    A főzőtejszínnel meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.

    220 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Nagyon finom, gyors ebéd.

Elkészítési idő:
70 perc
 
Mennyiség:
4 fő részére