Alpesi tészta
Hozzávalók:
- 6 burgonya
- 25 dkg fodros tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 ek olaj
- 3 dl Meggle főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- 1 tk margarin
- 1 tk zsemlemorzsa
-
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd megmossuk.
Egy lábasban feltesszük főni kb. 3 liter sós vízben.Amikor félig megfőtt a burgonya, a fodros száraz tésztát is beleszórjuk. Együtt puhára főzzük, ezután leszűrjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, egy evőkanál étolajon az apróbbra vágott szalonna darabkákkal megsütjük. A leszűrt krumplis tésztához keverjük.
Felét a margarinnal kikent, morzsával megszórt hőálló tálba tesszük, a fele sajtot rászórjuk, majd a másik fele tésztát rátesszük, és elsimítjuk.
A főzőtejszínnel meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.
220 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Nagyon finom, gyors ebéd.