Almaszósz

2015.08.13 03:13

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 kg alma
  • 1 citrom
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • csipet só
  • 1 kanál liszt
  • 200 g főzőtejszin

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.

Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozzuk, beletesszük a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét.

Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítjük. Ha szükséges utánízesítjük.

Sült, főtt húsokhoz kitűnő mártás. Ha még javítani akarsz az ízek összhatásán, serpenyőben almaszeleteket karamellizálhatsz és azzal tálalhatod.