Almaszósz
Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 kg alma
- 1 citrom
- 6 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- csipet só
- 1 kanál liszt
- 200 g főzőtejszin
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.
Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozzuk, beletesszük a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét.
Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítjük. Ha szükséges utánízesítjük.
Sült, főtt húsokhoz kitűnő mártás. Ha még javítani akarsz az ízek összhatásán, serpenyőben almaszeleteket karamellizálhatsz és azzal tálalhatod.