Almasaláta
2015.09.04 19:07
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
50 dkg alma | 630 | 150 | 0 | 0 | 35 | 150 |
5 dkg kristálycukor | 837 | 200 | 0 | 0 | 50 | 16 |
5 dkg mandula | 127 | 304 | 14 | 26 | 3 | 110 |
5 dkg mazsola | 573 | 137 | 2 | 0 | 31 | 80 |
2 evőkanál rum | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 2 167 | 791 | 16 | 26 | 119 | 356 |
Elkészítés
A megtisztított, puha almákat vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba rakjuk. Soronként meghintjük porcukorral. Közészórjuk a mazsolát. 1/2 óráig állni hagyjuk. Jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk, és vékonyra vágott mandulával megszórjuk.