Almás-tejszines rakott csirkemell

2015.09.19 10:59

Hozzávalók 3 főre:

A tepsi kikenéshez

A rétegezéshez

A tejszínes részhez

A tetejére

Elkészítés

 
1
Először egy 20*25 cm-es tepsit vékonyan olajozzunk ki.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 1. fázisfotó
2
A csirkemelleket tisztítsuk meg az inaktól egy éles késsel vágjuk vékony szeletekre, és folyó hideg víz alatt alaposan mossuk át.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 2. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 3. fázisfotó
3
A csirkemell szeleteket vékonyan sózzuk be és a felével rakjuk ki a tepsi alját.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 4. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 5. fázisfotó
4
Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat és vágjuk vékony gerezdekre.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 6. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 7. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 8. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 9. fázisfotó
5
Az almaszeletek felével rakjuk ki a tepsiben a hús tetejét és vékonyan hintsük meg kristálycukorral.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 10. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 11. fázisfotó
6
Az almákat borítsuk be a maradék hússzelettel.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 12. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 13. fázisfotó
7
Ezt pedig a maradék almaszelettel.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 14. fázisfotó
8
Egy tálban a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel és a fűszerekkel.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 15. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 16. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 17. fázisfotó
9
Majd a tejszínes öntetet egyenletesen locsoljuk az almák teteéjre a tepsiben.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 18. fázisfotó
10
Reszeljünk rá trappista sajtot.
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 19. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 20. fázisfotó
11
180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 50 percen át süssük. A végén kicsit meg lehet emelni a hőfokot, hogy a sajt szépen megpiruljon. Mikor kisül, az alma és a csirkemell leve mind ott lesz a tepsiben, ettől ne ijedjünk meg! Öntsük le a levet és már tálalhatunk is! :)
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 21. fázisfotó
12
Mennyei étel! :)
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 22. fázisfotó
Almás-tejszínes rakott csirkemell recept 23. fázisfotó