Almás-tejszines rakott csirkemell
2015.09.19 10:59
Hozzávalók 3 főre:
A tepsi kikenéshez
- 1 evőkanál étolaj
A rétegezéshez
- 800 g csirkemell (filé)
- só
- 600 g alma
- 1 evőkanál kristálycukor
A tejszínes részhez
- 2 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 1 nagy csipet só
- 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
- 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
- 1 késhegynyi fahéj (őrölt)
- 1 késhegynyi gyömbér (őrölt)
- 1 nagy csipet kristálycukor
A tetejére
Elkészítés
2
A csirkemelleket tisztítsuk meg az inaktól egy éles késsel vágjuk vékony szeletekre, és folyó hideg víz alatt alaposan mossuk át.
5
Az almaszeletek felével rakjuk ki a tepsiben a hús tetejét és vékonyan hintsük meg kristálycukorral.
11
180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 50 percen át süssük. A végén kicsit meg lehet emelni a hőfokot, hogy a sajt szépen megpiruljon. Mikor kisül, az alma és a csirkemell leve mind ott lesz a tepsiben, ettől ne ijedjünk meg! Öntsük le a levet és már tálalhatunk is! :)