Hozzávalók:
- 2 db filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 2 db nagyobb alma
- 1 dl félszáraz rozé bor
- só
- borsikafű
- olaj
- 20 dkg fehér szemű rizs
- 20 dkg zsenge zöldborsó
- vaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom, a sárgarépát felkarikázom (ha vastagabb, előtte hosszában félbevágom), az almát megpucolom, magházát eltávolítom és felkockázom.
Teflon serpenyőben, kevés olajon összepirítom a felkockázott csirkemellet és a sárgarépát, sózom, borsikafűvel ízesítem, felöntöm a borral, rövid lében párolom. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadom az almát.
Sós vízben megfőzöm a rizst, amikor félpuha, belekeverem a zöldborsót, fedő alatt készre párolom, belekeverem a vajat.
A csirkeragu mellé petrezselyemmel díszítve tálalom a rizibizit.