Almás-sárgarépás csirkemell rizibizivel

2015.08.18 01:11

Hozzávalók:

  • 2 db filézett csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db nagyobb alma
  • 1 dl félszáraz rozé bor
  • borsikafű
  • olaj
  • 20 dkg fehér szemű rizs
  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • vaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázom, a sárgarépát felkarikázom (ha vastagabb, előtte hosszában félbevágom), az almát megpucolom, magházát eltávolítom és felkockázom.

Teflon serpenyőben, kevés olajon összepirítom a felkockázott csirkemellet és a sárgarépát, sózom, borsikafűvel ízesítem, felöntöm a borral, rövid lében párolom. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadom az almát. 

Sós vízben megfőzöm a rizst, amikor félpuha, belekeverem a zöldborsót, fedő alatt készre párolom, belekeverem a vajat. 

A csirkeragu mellé petrezselyemmel díszítve tálalom a rizibizit.