Almás palacsintatésztában sült karajszeletek

2015.08.18 01:08

Almás palacsintatésztában sült karajszeletek

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • A palacsintatésztához:
  • 3 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl szódavíz
  • 2 db közepes alma lereszelve
  • A karajszeletek mártásához:
  • 5 dkg finomliszt
  • A sütéshez:
  • 7 dl étolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam.

Az almát meghámoztam, majd lereszeltem. A tojásokat felvertem elektromos géppel, majd a szódavízzel és a liszttel tovább vertem, utoljára kevertem hozzá a durvára reszelt almát (a levét nem facsartam ki).

Az étolajat felhevítettem, a hússzeleteket lisztbe forgattam, majd az almás palacsintatésztába mártottam. Fedő alatt lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütöttem.

Megjegyzés:

Egy kicsi maradt a tésztamasszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem. Nagyon finom, kellemes íz és omlós hús lett a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!