Almás palacsintatésztában sült karajszeletek
Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli karaj
- só
- A palacsintatésztához:
- 3 db tojás
- 20 dkg finomliszt
- 2 dl szódavíz
- 2 db közepes alma lereszelve
- A karajszeletek mártásához:
- 5 dkg finomliszt
- A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam.
Az almát meghámoztam, majd lereszeltem. A tojásokat felvertem elektromos géppel, majd a szódavízzel és a liszttel tovább vertem, utoljára kevertem hozzá a durvára reszelt almát (a levét nem facsartam ki).
Az étolajat felhevítettem, a hússzeleteket lisztbe forgattam, majd az almás palacsintatésztába mártottam. Fedő alatt lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütöttem.
Megjegyzés:
Egy kicsi maradt a tésztamasszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem. Nagyon finom, kellemes íz és omlós hús lett a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!