Almás-kurkumás barnarizs, fűszeres pulykamell csíkokkal
HOZZÁVALÓK
20 dkg | pulykamell |
20 dkg | barna rizs |
4 evőkanál | tejszín |
5 evőkanál | szölőmagolaj |
1 evőkanál | méz |
1 csomag | petrezselyem |
fél | zöldalma |
1 gerezd | zúzott fokhagyma |
2 | teáskanál kurkuma |
1 | mokkáskanál őrölt szegfűszeg |
fél | lime leve |
1 | mokkáskanál törött bors |
1 evőkanál | só Elkészitése, 30-60 perc: |
Kevés szőlőmagolajon, egy félbe vágott fokhagymával, csíkokra vágott pulykamellet pirítani kezdünk. Megsózzuk, megborsozzuk és ha kifehéredett a hús, rácsorgatjuk az egy mokkáskanálnyi szegfűszeggel összekevert akác mézet. Az egészet összeforgatjuk, és ha a méz fölhabzott, rászórunk kurkumát és bele kerül az előre megfőzött barnarizs is.
Takarékra vesszük a lángot, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadunk egy fél, meghámozott és vékonyra darabokra vágott zöldalmát.
Tálaláskor a tetejére facsarunk egy fél lime-ot, az alját pedig meglocsoljuk kb. 4 evőkanál tejszínnel, amibe egy pici olívaolajat teszünk.