Almás-kurkumás barnarizs, fűszeres pulykamell csíkokkal

2015.08.30 11:33

HOZZÁVALÓK

2 személyre
20 dkg pulykamell
20 dkg barna rizs
4 evőkanál tejszín
5 evőkanál szölőmagolaj
1 evőkanál méz
1 csomag petrezselyem
fél zöldalma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál kurkuma
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
fél lime leve
1 mokkáskanál törött bors
1 evőkanál


Elkészitése, 30-60 perc:

Kevés szőlőmagolajon, egy félbe vágott fokhagymával, csíkokra vágott pulykamellet pirítani kezdünk. Megsózzuk, megborsozzuk és ha kifehéredett a hús, rácsorgatjuk az egy mokkáskanálnyi szegfűszeggel összekevert akác mézet. Az egészet összeforgatjuk, és ha a méz fölhabzott, rászórunk kurkumát és bele kerül az előre megfőzött barnarizs is.

Takarékra vesszük a lángot, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadunk egy fél, meghámozott és vékonyra darabokra vágott zöldalmát.

Tálaláskor a tetejére facsarunk egy fél lime-ot, az alját pedig meglocsoljuk kb. 4 evőkanál tejszínnel, amibe egy pici olívaolajat teszünk.