Almába töltött csirkemáj ropogós salátaágyon
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 10 dkg póréhagyma
- vágott petrezselyem
- szárított majoránna
- 6 evőkanál olaj
- 4 nagy alma
- 1 fej saláta vagy salátamix
- 8 mini paradicsom
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, épp csak megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk (túlsütni nem szabad, mert a máj megkeményedik). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majorannával.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, „kalapját” levágjuk, a magját és húsát kivájjuk úgy, hogy az almának csak vékony fala maradjon.
Beletöltjük a májat, hőálló tálba állítjuk, és sütőben 10 percig sütjük.
Közben a salátát megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomokat négybe vágjuk. A salátával együtt tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat.