Almába töltött csirkemáj ropogós salátaágyon

2015.08.18 01:06

Almába töltött csirkemáj ropogós salátaágyon

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 10 dkg póréhagyma
  • vágott petrezselyem
  • szárított majoránna
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 nagy alma
  • 1 fej saláta vagy salátamix
  • 8 mini paradicsom

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.

Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, épp csak megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk (túlsütni nem szabad, mert a máj megkeményedik). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majorannával.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, „kalapját” levágjuk, a magját és húsát kivájjuk úgy, hogy az almának csak vékony fala maradjon.
Beletöltjük a májat, hőálló tálba állítjuk, és sütőben 10 percig sütjük.

Közben a salátát megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomokat négybe vágjuk. A salátával együtt tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat.