Ajváros csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell (de lehet pulyka vagy bárány is)
- ajvár
- 1 doboz konzerv kukorica
- mustármag
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- néhány gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy méretes serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztom a hagymákat, ráteszem a felkockázott csirkemellet és 4 nagy, púpos evőkanál ajvárt. Hagyom összesülni, közben sóval, borssal és mustármaggal ízesítem (de aki szereti a csípőset, chilit vagy Erős Pistát is tehet bele). Miután jól átsült a csirkemell, ráöntöm a kukoricakonzervet levével együtt. Az így létrejött szaftos lében tovább párolom néhány percig.
Köretként én a vajban sült sárga- és/vagy fehérrépát ajánlanám, de egy könnyű saláta (paradicsom, hagyma, uborka, paprika) is igazán jól passzol az ajvárszószos csirkéhez.
Megjegyzés:
Ha a sült sárgarépát választod köretként, akkor a már megsült, kész sárgarépa alól öntsd át a vajas-olívás lét a húsra, még szaftosabb és finomabb lesz!