Ajváros csirkemell

2015.08.18 00:56

Ajváros csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell (de lehet pulyka vagy bárány is)
  • ajvár
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • mustármag
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • néhány gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy méretes serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztom a hagymákat, ráteszem a felkockázott csirkemellet és 4 nagy, púpos evőkanál ajvárt. Hagyom összesülni, közben sóval, borssal és mustármaggal ízesítem (de aki szereti a csípőset, chilit vagy Erős Pistát is tehet bele). Miután jól átsült a csirkemell, ráöntöm a kukoricakonzervet levével együtt. Az így létrejött szaftos lében tovább párolom néhány percig. 

Köretként én a vajban sült sárga- és/vagy fehérrépát ajánlanám, de egy könnyű saláta (paradicsom, hagyma, uborka, paprika) is igazán jól passzol az ajvárszószos csirkéhez.

Megjegyzés:

Ha a sült sárgarépát választod köretként, akkor a már megsült, kész sárgarépa alól öntsd át a vajas-olívás lét a húsra, még szaftosabb és finomabb lesz!