Afrikai harcsa salátával
Hozzávalók
- 4 személyre
- • 60 dkg afrikaiharcsa-filé a páchoz: • 1 dl olívaolaj • 1/2 dl tárkonyecet • 1 citrom leve • 1 citrom reszelt héja • 2 ágacska friss kakukkfű • 1 ágacska friss rozmaring • 1 csokor petrezselyemzöld • 1 kávéskanál só
Elkészítés
A páchoz a friss zöld fűszerek leveleit apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a tárkonyecettel, a citromlével, hozzáadjuk a citromhéjat, a sót és a zöld fűszereket. A halszeleteket a pácba helyezzük, és hűtőszekrényben 3 órán át érleljük.
A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A megmosott jégsalátaleveleket apróra tépkedjük. A rukkolát hideg vízzel leöblítjük. A salátaöntethez az olívaolajat citromlével, sóval elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított zöld fűszereket. A zöldségeket összekeverjük, és ráöntjük a salátaöntetet. Alaposan átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja őket.
A halszeleteket kivesszük a pácból, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róluk a felesleges olajat. Grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük őket.
A forró halat a salátával tálaljuk.