A tészta

2015.09.21 12:00

Tészta
 

A tészta egyike legalapvetőbb élelmiszereinknek. Amióta az ember rájött, hogy az összezúzott gabonapépet vízzel keverve és megsütve, illetve megfőzve finom és tápláló ételt készíthet, része az emberiség mindennapjainak szerte a világon. A legolcsóbb és egyszerűbb ételektől a legexkluzívabb fogásokig számtalan tésztaféleség közül válogathatunk mindennap. Az oldalon található receptek egy része jellegzetes magyar étek, míg más fajták a világ távoli tájairól származnak. Számtalanféle tésztaétel létezik, gondoljunk csak arra, hogy hányféle gabonából őrölnek lisztet a búzától a kukoricáig, aztán egyes fajták tojással készülnek, más fajták tojás nélkül.

Ami a tésztát alapélelmiszerré az egyrészt kedvező ára, hiszen egy egyszerű tésztához csupán liszt, víz és só szükséges, másrészt kiváló tápértéke, ugyanis igen sok kalóriát tartalmaz, ugyanakkor alapvetően könnyen emészthető, így gyorsan juttatja energiához a szervezetet.

Gondoljunk például egy friss és ízletes brokkolis spagettire, mely egyszerre hódít kedvező árával, könnyű elkészítésével és alacsony kalóriatartalmával.
 
Flickr by rhosoi

Aki szereti az egyszerűen elkészíthető, de ízletes és mutatós tésztaételeket, az kedvére böngészhet az oldalon található receptek között, s akár a hét minden napján kipróbálhat egy finom receptet, hiszen e receptek is számtalan módon variálhatók más-más új hozzávalók alkalmazásával.