Cikkek archívuma

Mézes-chilis csirke - Keleties ízek felsőfokon

2015.09.22 19:34
Jani Konyhája köszöni Balatoni Dórának! Aki szereti a kissé csípős, keleties ízeket, az nem fog tudni ellenállni ennek a mézes-chilis csirkének. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni! A kép csak illusztráció Hozzávalók 60 dkg csirkecomb só, bors A chiliszószhoz 500 ml ketchup 5 ek...

Gyors, párolt halfilé paradicsomos szósszal

2015.09.22 19:30
Jani konyhája köszöni Balatoni Dórának! Egy könnyed ebéd vagy akár vacsora is lehet a következő paradicsomos, párolt hal, amelynek előkészületei csupán pár percet vesznek igénybe. Íme, a receptje! halfilé,p Hozzávalók 2 ek extra szűz olívaolaj 4 halfilé só és frissen őrölt fekete bors 1...

Toszkán csirke serpenyőben

2015.09.22 19:26
Olaszos ízvilág....  Jani konyhája köszöni Balatoni Dórának!     Hozzávalók 2 ek olívaolaj 75 dkg csirkemell 1 tk só 1 tk frissen őrölt fekete bors 1 tk oregánó fél tk kakukkfű 1 vöröshagyma 3 gerezd...

Indonéz csirke - A keleti ízek netovábbja!

2015.09.22 19:23
Balatoni Dóra! Köszöni a Jani Konyhája. Hozzávalók 80 dkg csirkemell 25 dkg érett paradicsom 10 dkg kókuszreszelék (kókusztejhez) 3 kisebb chilipaprika 2 gerezd fokhagyma 1 dl citromlé 1 szál citromfű 1 tk kurkuma 1 diónyi gyömbér 2,5 dl víz Elkészítés A csirkemellet tisztítsuk meg,...

Sült zúzott újkrumpli - A köretek új dimenziója

2015.09.22 19:19
Balatoni Dóra! Köszöni a Jani Konyhája. Hozzávalók 20 db újburgonya 3 ek extra szűz olívaolaj fél tk só 1 ek friss, aprított fűszernövény (petrezselyem, menta) 4 újhagyma Elkészítés Mossuk meg és dörzsöljük meg alaposan a krumplikat, majd tegyük egy hideg vízzel teli edénybe. Forraljuk fel...

Őszibarackleves - Mindenki kedvence

2015.09.22 19:16
Balatoni Dóra. Köszöni a Jani Konyhája! Hozzávalók 75 dkg őszibarack 10 dkg cukor 2 ek zsemlemorzsa 1 dl tejföl 1 db tojás Elkészítés Másfél liter vizet a cukorral forraljunk fel. Tegyünk bele 50 dkg-ot a megtisztított és felaprított barackból és 2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojást verjük...

Gyümölcsökkel sült sonka

2015.09.22 19:07
Ellenállhatatlan ízvilág. Írta: Balatoni Dóra Hozzávalók 50 dkg füstölt-főtt sonka 2 db alma 2 db körte 2 ek mustár 1 ek olaj 1 dl víz Elkészítés A sonkát szeleteljük fel, majd olajon süssük meg. Közben a gyümölcsöket mossuk meg alaposan, vágjuk szeletekre és távolítsuk el a magházukat. Ha...

Gyömbéres almakrémleves

2015.09.22 19:02
Hozzávalók 4 db alma diónyi gyömbér 2 dl tejszín 1 citrom leve szegfűszeg cukor ízlés szerint Elkészítés Az almákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet, annyit, hogy éppen ellepje. Kezdjük el főzni, közben pedig reszeljük bele a gyömbért és facsarjuk...

Szilvásgombóc

2015.09.22 18:59
Hozzávalók 1 kg krumpli 30 dkg szilva 30 dkg liszt diónyi zsír 1 tojás 25 dkg zsemlemorzsa porcukor fahéj só Elkészítés A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és forró vízben főzzük puhára. Törjük át, majd ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a zsírral, a tojással és egy csipet sóval....

Szalonnás spagetti

2015.09.22 09:54
Hozzávalók: 2 fokhagymagerezd 2 vöröshagyma 1 piros chili ½ marék petrezselyem 2ek oregánó 400g cukkini 3ek olívaolaj 150g kockázott szalonna 100ml édes fehérbor Bors 400g spagetti Só 50g frissen reszelt Pecorino   Elkészítése: 1. A fokhagymát és a vöröshagymát szeld fel apróra. Kockázd fel a...
Tételek: 71 - 80 ból 666
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>