Cikkek archívuma
Mézes-chilis csirke - Keleties ízek felsőfokon
2015.09.22 19:34
Jani Konyhája köszöni Balatoni Dórának!
Aki szereti a kissé csípős, keleties ízeket, az nem fog tudni ellenállni ennek a mézes-chilis csirkének. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
A kép csak illusztráció
Hozzávalók
60 dkg csirkecomb
só, bors
A chiliszószhoz
500 ml ketchup
5 ek...
Gyors, párolt halfilé paradicsomos szósszal
2015.09.22 19:30
Jani konyhája köszöni Balatoni Dórának!
Egy könnyed ebéd vagy akár vacsora is lehet a következő paradicsomos, párolt hal, amelynek előkészületei csupán pár percet vesznek igénybe. Íme, a receptje!
halfilé,p
Hozzávalók
2 ek extra szűz olívaolaj
4 halfilé
só és frissen őrölt fekete bors
1...
Toszkán csirke serpenyőben
2015.09.22 19:26
Olaszos ízvilág....
Jani konyhája köszöni Balatoni Dórának!
Hozzávalók
2 ek olívaolaj
75 dkg csirkemell
1 tk só
1 tk frissen őrölt fekete bors
1 tk oregánó
fél tk kakukkfű
1 vöröshagyma
3 gerezd...
Indonéz csirke - A keleti ízek netovábbja!
2015.09.22 19:23
Balatoni Dóra! Köszöni a Jani Konyhája.
Hozzávalók
80 dkg csirkemell
25 dkg érett paradicsom
10 dkg kókuszreszelék (kókusztejhez)
3 kisebb chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
1 dl citromlé
1 szál citromfű
1 tk kurkuma
1 diónyi gyömbér
2,5 dl víz
Elkészítés
A csirkemellet tisztítsuk meg,...
Sült zúzott újkrumpli - A köretek új dimenziója
2015.09.22 19:19
Balatoni Dóra! Köszöni a Jani Konyhája.
Hozzávalók
20 db újburgonya
3 ek extra szűz olívaolaj
fél tk só
1 ek friss, aprított fűszernövény (petrezselyem, menta)
4 újhagyma
Elkészítés
Mossuk meg és dörzsöljük meg alaposan a krumplikat, majd tegyük egy hideg vízzel teli edénybe. Forraljuk fel...
Őszibarackleves - Mindenki kedvence
2015.09.22 19:16
Balatoni Dóra. Köszöni a Jani Konyhája!
Hozzávalók
75 dkg őszibarack
10 dkg cukor
2 ek zsemlemorzsa
1 dl tejföl
1 db tojás
Elkészítés
Másfél liter vizet a cukorral forraljunk fel. Tegyünk bele 50 dkg-ot a megtisztított és felaprított barackból és 2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojást verjük...
Gyümölcsökkel sült sonka
2015.09.22 19:07
Ellenállhatatlan ízvilág. Írta: Balatoni Dóra
Hozzávalók
50 dkg füstölt-főtt sonka
2 db alma
2 db körte
2 ek mustár
1 ek olaj
1 dl víz
Elkészítés
A sonkát szeleteljük fel, majd olajon süssük meg. Közben a gyümölcsöket mossuk meg alaposan, vágjuk szeletekre és távolítsuk el a magházukat. Ha...
Gyömbéres almakrémleves
2015.09.22 19:02
Hozzávalók
4 db alma
diónyi gyömbér
2 dl tejszín
1 citrom leve
szegfűszeg
cukor ízlés szerint
Elkészítés
Az almákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet, annyit, hogy éppen ellepje. Kezdjük el főzni, közben pedig reszeljük bele a gyömbért és facsarjuk...
Szilvásgombóc
2015.09.22 18:59
Hozzávalók
1 kg krumpli
30 dkg szilva
30 dkg liszt
diónyi zsír
1 tojás
25 dkg zsemlemorzsa
porcukor
fahéj
só
Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és forró vízben főzzük puhára. Törjük át, majd ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a zsírral, a tojással és egy csipet sóval....
Szalonnás spagetti
2015.09.22 09:54
Hozzávalók:
2 fokhagymagerezd
2 vöröshagyma
1 piros chili
½ marék petrezselyem
2ek oregánó
400g cukkini
3ek olívaolaj
150g kockázott szalonna
100ml édes fehérbor
Bors
400g spagetti
Só
50g frissen reszelt Pecorino
Elkészítése:
1. A fokhagymát és a vöröshagymát szeld fel apróra. Kockázd fel a...
Tételek: 71 - 80 ból 666