Cikkek archívuma
Mentás zöldborsó krémleves
2015.08.10 16:52
Mentás zöldborsó krémleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
egy negyed zeller
1/2 kg zöldborsó
só
bors
menta
lestyán
Elkészítés
Megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldségeket és a borsót, majd felöntjük...
Bográcsos marha
2015.08.10 16:35
Bogrács
Hozzávalók:
2 kg marha lapocka vagy lábszár, marhanyakból a legfinomabb.
8 fej vöröshagyma (80 dkg)
5 db zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoranna
1 dl bor (vörös is és fehérbor is lehet)
őrölt bors
őrölt Kalocsai pirospaprika
1/2 teáskanél örölt kömény
só
2...
Szuper derelye tészta
2015.08.10 05:03
A csésze 200 ml-es
1 csésze buborékos ásványvíz
1 egész tojás
½ teáskanál só
1 teáskanál cukor (édes töltelékhez 2 tk)
4 evőkanál olaj
4 csésze liszt (1 csészényi liszt kb 140-150 g)
Összeállítottam a tészta hozzávalóit, a lisztfajták különbözősége miatt érdemes a ¾-edével fakanállal összekeverni...
FŰSZERES TÚRÓVAL TÖLTÖTT CSEBUREK (SZUPER DERELYE TÉSZTÁBÓL)
2015.08.10 05:02
A csésze 200 ml-es
1 csésze buborékos ásványvíz
1 egész tojás
½ teáskanál só
1 teáskanál cukor (édes töltelékhez 2 tk)
4 evőkanál olaj
4 csésze liszt (1 csészényi liszt kb 140-150 g)
Összeállítottam a tészta hozzávalóit, a lisztfajták...
A KELET EURÓPAI BORSCSLEVES FOKHAGYMÁS-VAJAS ZSÖMLÉVEL
2015.08.10 04:47
A borscsleves egy klasszikus kelet európai első fogás, szláv országok tradicionális nemzeti levese, melynek a cékla adja meg a karakterét és szép piros színét. Tartalmas, gazdag és vitaminokkal telített, laktató erőt adó sűrű zöldségleves. Készítik Ukrajnában (XIV.-XV....
KRUMPLIFÁNK:
2015.08.10 04:43
50 dk főtt krumpli (megtörve ennyi)
50 dk liszt (ebben volt 15-20 dk bio teljes kiörlésű búzaliszt)
2 tojás
2 evőkanál gríz (búzadara)
2 evőkanál olaj
45-50 g élesztő
só
A krumpli és a liszt aránya fele-fele legyen. Cukor nem megy a fánkba. Mély tálban összeállítottam, összegyúrtam a...
Teljeskiörlésű tönkölykenyér hidegkelesztéssel
2015.08.10 04:22
Ebbe a kenyérbe minden praktikát beleraktam, amit a kenyérsütésnél eddig megtapasztaltam:
- öregtésztával készült, nem csak színtiszta élesztővel
- hidegen kelesztettem, egy egész éjjen át a hűtőben
- wok-ban sütöttem
- fedővel lefedve
- gőzben párolódva, kelve
- magas hőfokon,...
Dagasztás nélküli tönkölykenyér
2015.08.10 03:58
Igen, ez egy dagasztás nélküli kenyér. Nem csalás, nem ámítás. Teljesen úgy néz ki, mint dagasztott társai, csak mégsem az. Próbálkoztam már többféle liszttel is, és erre a sütési módra a tönkölyt találtam a legalkalmasabbnak.
Hozzávalók:
1 kg tönkölyliszt (vagy simaliszt,...
Te kidobod a görögdinnye magját? Ezután nem fogod!
2015.08.09 06:19
A görögdinnye magja rengeteg titkot rejt magában egészségünkkel kapcsolatban.
Ki szereti a görögdinnye magját? Talán senki. Mindenki kipiszkálja a mézédes gyümölcsből. Mert nem tudják, milyen jó hatással van a magja az emésztésre. Többek között.
Ahhoz, hogy a mag...
Tárkonyos, citromos csirkeraguleves gazdagon
2015.08.09 05:28
Hozzávalók:
2 db csirke fesőcomb háromrészbe vágva, 4 db. alsócomb, 5 -10 dkg. máj szívvel.
1 búbos evőkanál kacsa vagy libazsír
3 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 kis karalábé
1 kis zeller
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20...
Tételek: 611 - 620 ból 666