Cikkek archívuma

Mentás zöldborsó krémleves

2015.08.10 16:52
  Mentás zöldborsó krémleves   Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa egy negyed zeller 1/2 kg zöldborsó só bors menta lestyán   Elkészítés Megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldségeket és a borsót, majd felöntjük...

Bográcsos marha

2015.08.10 16:35
Bogrács Hozzávalók: 2 kg marha lapocka vagy lábszár, marhanyakból a legfinomabb. 8 fej vöröshagyma (80 dkg) 5 db zöldpaprika 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál majoranna 1 dl bor (vörös is és fehérbor is lehet) őrölt bors őrölt Kalocsai pirospaprika 1/2 teáskanél örölt kömény só 2...

Szuper derelye tészta

2015.08.10 05:03
A csésze 200 ml-es 1 csésze buborékos ásványvíz 1 egész tojás ½ teáskanál só 1 teáskanál cukor (édes töltelékhez 2 tk) 4 evőkanál olaj 4 csésze liszt (1 csészényi liszt kb 140-150 g) Összeállítottam a tészta hozzávalóit, a lisztfajták különbözősége miatt érdemes a ¾-edével fakanállal összekeverni...

FŰSZERES TÚRÓVAL TÖLTÖTT CSEBUREK (SZUPER DERELYE TÉSZTÁBÓL)

2015.08.10 05:02
      A csésze 200 ml-es 1 csésze buborékos ásványvíz 1 egész tojás ½ teáskanál só 1 teáskanál cukor (édes töltelékhez 2 tk) 4 evőkanál olaj 4 csésze liszt (1 csészényi liszt kb 140-150 g) Összeállítottam a tészta hozzávalóit, a lisztfajták...

A KELET EURÓPAI BORSCSLEVES FOKHAGYMÁS-VAJAS ZSÖMLÉVEL

2015.08.10 04:47
    A borscsleves egy klasszikus kelet európai első fogás, szláv országok tradicionális nemzeti levese, melynek a cékla adja meg a karakterét és szép piros színét. Tartalmas, gazdag és vitaminokkal telített, laktató erőt adó sűrű zöldségleves. Készítik Ukrajnában (XIV.-XV....

KRUMPLIFÁNK:

2015.08.10 04:43
50 dk főtt krumpli (megtörve ennyi) 50 dk liszt (ebben volt 15-20 dk bio teljes kiörlésű búzaliszt) 2 tojás 2 evőkanál gríz (búzadara) 2 evőkanál olaj 45-50 g élesztő só A krumpli és a liszt aránya fele-fele legyen. Cukor nem megy a fánkba. Mély tálban összeállítottam, összegyúrtam a...

Teljeskiörlésű tönkölykenyér hidegkelesztéssel

2015.08.10 04:22
Ebbe a kenyérbe minden praktikát beleraktam, amit a kenyérsütésnél eddig megtapasztaltam:   - öregtésztával készült, nem csak színtiszta élesztővel - hidegen kelesztettem, egy egész éjjen át a hűtőben - wok-ban sütöttem - fedővel lefedve - gőzben párolódva, kelve - magas hőfokon,...

Dagasztás nélküli tönkölykenyér

2015.08.10 03:58
Igen, ez egy dagasztás nélküli kenyér. Nem csalás, nem ámítás. Teljesen úgy néz ki, mint dagasztott társai, csak mégsem az. Próbálkoztam már többféle liszttel is, és erre a sütési módra a tönkölyt találtam a legalkalmasabbnak.   Hozzávalók: 1 kg tönkölyliszt (vagy simaliszt,...

Te kidobod a görögdinnye magját? Ezután nem fogod!

2015.08.09 06:19
A görögdinnye magja rengeteg titkot rejt magában egészségünkkel kapcsolatban. Ki szereti a görögdinnye magját? Talán senki. Mindenki kipiszkálja a mézédes gyümölcsből. Mert nem tudják, milyen jó hatással van a magja az emésztésre. Többek között.     Ahhoz, hogy a mag...

Tárkonyos, citromos csirkeraguleves gazdagon

2015.08.09 05:28
       Hozzávalók: 2 db csirke fesőcomb háromrészbe vágva, 4 db. alsócomb, 5 -10 dkg. máj szívvel. 1 búbos evőkanál kacsa vagy libazsír 3 közepes sárgarépa 2 közepes fehérrépa 1 kis karalábé 1 kis zeller 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 20...
Tételek: 611 - 620 ból 666
<< 60 | 61 | 62 | 63 | 64 >>