Cikkek archívuma

Cukkini fasírt

2015.08.12 06:27
50 dkg cukkini 10 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából) 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál majoranna1 kávéskanál oregano 1 marék zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű gabonából) só (természetes, nem finomított) olaj a sütéshez   1. reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon) 2. sózzuk meg a...

Ratatouille

2015.08.12 03:38
  Hozzávalók: 1 padlizsán 1 cukkini 2 piros kaliforniai paprika 4 TV paprika 4 paradicsom 4 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csipet fekete bors ízlés szerint só étolaj Elkészítési idő: 30...

Rizspiláf

2015.08.12 03:20
   Hozzávalók:      1 bögre  ( 2,5 dl. )  hosszúszemű rizs     1,5 bögre forralt víz     1 kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva     1 gerezd fokhagyma,...

Lencse egytálétel

2015.08.12 02:13
 Hozzávalók:     0,5 kg lencse     0,5 kg darálthús (mindegy hogy milyen )     1 kis doboz papadicsom püré     1,5 dl gömbölyú rizs, átmosva a keményítőtől     1 fej közepes fej vöröshagyma, apró kockákra vágva + 1 kicsi...

Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal

2015.08.12 01:38
Hozzávalók: 2 közepes méretű zsenge karalábé 1 sárgarépa 30 dkg darált sertéshús 1 ek. apróra vágott zöldhagyma Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár 2 ek rizs só, bors 1 dl tejföl, 1 dl. fözőtejszin 1 evőkanál rozs -1 tk fehér liszt 1 mk .piros...

Kapros-sajtos tökfasírt

2015.08.12 01:35
Hozzávalók: 1 kg reszelt tök 25 dkg krémfehér-, vagy feta sajt 10 dkg reszelt sajt ( pl. trappista) 20 dkg liszt 4 tojás 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma kapor oregánó petrezselyem fűszerpaprika vagy kurkuma só bors zsemlemorzsa szükség szerint tejföl olívaolaj a...

Zöld burgonyapüré

2015.08.12 01:30
    Hozzávalók 1 kg burgonya 1/2 kg héjas borsó só tejföl   Az arányok gyakorlatilag ránk vannak bízva. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A kifejtett borsót lobogó forró vízbe dobjuk, és kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, és...

Burgonyapüréből krokett

2015.08.12 01:28
Hozzávalók maradék burgonyapüré maradék spenót (elhagyható) só liszt zsemlemorzsa sütéshez olaj A maradék krumplipürét kissé megsózzuk (a hozzáadott liszt miatt veszít a sós ízéből, ezért kell hozzá a plusz só). Majd annyi lisztet gyúrunk hozzá, amennyivel egy nem ragacsos, puha, szép gombócot...

Pácolt majonézes burgonyasaláta

2015.08.12 01:26
Hozzávalók 1 kg újburgonya 1 nagyobb fej lila hagyma só Pác 2 ek porcukor 2 ek ecet kb. 1 liter víz Öntet 1 ek porcukor 1 tk mustár 2 tk citromlé 4 ek majonéz bors 1 nagy doboz (450 g) tejföl (vagy egy picit több) A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a...

Vargabéles

2015.08.10 17:27
  Vargabéles Hozzávalók: ½ kg csusza tészta vagy széles metélt ½ kg tehéntúró 5 db tojás 15 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 5 dkg rumba áztatott mazsola (elhagyható) 2 csomag réteslap 5 dkg vaj olaj Elkészítés A tésztát kifőzzük, leszűrjük és...
Tételek: 591 - 600 ból 666
<< 58 | 59 | 60 | 61 | 62 >>