Cikkek archívuma
Pupusas
2015.08.13 01:39
Pupusas
Melinda receptje alapján, kicsi változtatásokkal készítettem el én is, kicsit rákerestem a neten a nevére. El Salvador nemzeti étele, olyasmi mint a quesadillas. ( töltött tortilla) Csak itt nem 2 lap van összesütve a töltelékkel hanem bele kerül a töltelék. Nagyon finom...
Kapros tökfőzelék fasírttal
2015.08.12 07:05
Hozzávalók 4 fő részére:
Főzelék:
1 kg gyalult spárga tök
1 csokor kapor
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
só
bors
2 dl tej
2 ek tejföl
1 tk ecet
1 ek liszt, vagy keményítő
1 ek cukor
Fasírt:
40 dkg darált sertéshús
3 szelet száraz kenyér
6 gerezd fokhagyma
só
bors
1 tojás
1...
Sült hal görögösen
2015.08.12 07:02
Hozzávalók 4 fő részére:
40 dkg paradicsom
4 szál szárzeller
4 sárgarépa
80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk kristálycukor
1 citrom
2 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 ek olívaolaj
1 tk majoránna
ízlés szerint bors
ízlés...
Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival
2015.08.12 06:58
Hozzávalók 2 fő részére:
60 dkg afrikai harcsafilé
1 csokor brokkoli
1 csomag bacon
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
só
hal fűszerkeverék
ci
reszelt sajt
mandulaforgács
tromlé
színes bors
vaj
reszelt sajt
mandulaforgács
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd...
Harcsapaprikás túrós csuszával
2015.08.12 06:56
Hozzávalók 4 fő részére:
4 db harcsa filé
50 dkg füstölt szalonna
50 dkg csuszatészta
2 fej vöröshagyma
liszt
só
bors
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöld paprika
50 dkg túró
2 dl tejföl
1 dl víz
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy...
Kapormártás
2015.08.12 06:49
Hozzávalók 4 fő részére:
5 dkg vaj/margarin
3 csapott ek liszt
4 dl tej
1 csipet só
1 kis csokor friss kapor
2 tk cukor
2 kk ecet (10%-os)
Elkészítése:
A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan...
Tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával
2015.08.12 06:47
Hozzávalók 3 fő részére:
A húshoz:
3 szelet sertéstarja
2 ek dijoni mustár
1 ek currypor
1 ek ételízesítő
0,5 dl olívaolaj
őrölt színes bors
A saslikhoz:
1 nektarin
3 szilva
100 g füstölt szalonna
1 kápia paprika
1 zöld paprika
A gombákhoz:
400 g csiperkegomba
4 ek...
SÁRGABORSÓ FŐZELÉK
2015.08.12 06:38
4 személyre (egészségesebb összetevők)
50 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél, v. 1 teáskanál őrölt babér
2 evőkanál olívaolaj
tört bors
csipet só (természetes, nem finomított)
1. beáztatjuk egy éjszakára a sárgaborsót
2. hagymákat...
Tárkonyos zöldségragu leves galuskával
2015.08.12 06:35
4 személyre
leveshez:
3 szál sárgarépa
1 kicsi zellergumó
5 db csiperke gomba
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
3 db karfiollevél*
4-5 evőkanál olaj (hidegen sajtolt)
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors
3-4...
GAZPACHO
2015.08.12 06:33
2 személyre
(egészségesebb összetevők)
20 dkg paradicsom
20 dkg paprika
20 dkg uborka
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só (himalája)
1 teáskanál balzsamecet
0,5 dl extra szűz olívaolaj
1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk...
Tételek: 581 - 590 ból 666