Cikkek archívuma

Pupusas

2015.08.13 01:39
Pupusas   Melinda receptje alapján, kicsi változtatásokkal készítettem el én is, kicsit rákerestem a neten a nevére. El Salvador nemzeti étele, olyasmi mint a quesadillas. ( töltött tortilla) Csak itt nem 2 lap van összesütve a töltelékkel hanem bele kerül a töltelék. Nagyon finom...

Kapros tökfőzelék fasírttal

2015.08.12 07:05
Hozzávalók 4 fő részére: Főzelék: 1 kg gyalult spárga tök 1 csokor kapor 1 kis fej vöröshagyma 1 ek olívaolaj só bors 2 dl tej 2 ek tejföl 1 tk ecet 1 ek liszt, vagy keményítő 1 ek cukor Fasírt: 40 dkg darált sertéshús 3 szelet száraz kenyér 6 gerezd fokhagyma só bors 1 tojás 1...

Sült hal görögösen

2015.08.12 07:02
Hozzávalók 4 fő részére: 40 dkg paradicsom 4 szál szárzeller 4 sárgarépa 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia) 1 csokor petrezselyemzöld 1 tk kristálycukor 1 citrom 2 dl száraz fehérbor 2 gerezd fokhagyma 2 fej vöröshagyma 4 ek olívaolaj 1 tk majoránna ízlés szerint bors ízlés...

Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival

2015.08.12 06:58
Hozzávalók 2 fő részére: 60 dkg afrikai harcsafilé 1 csokor brokkoli 1 csomag bacon 2 gerezd fokhagyma 1 dl tejszín só hal fűszerkeverék ci reszelt sajt mandulaforgács tromlé színes bors vaj reszelt sajt mandulaforgács   Elkészítése: A brokkolit szedjük rózsáira, majd...

Harcsapaprikás túrós csuszával

2015.08.12 06:56
Hozzávalók 4 fő részére: 4 db harcsa filé 50 dkg füstölt szalonna 50 dkg csuszatészta 2 fej vöröshagyma liszt só bors pirospaprika 1 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 zöld paprika 50 dkg túró 2 dl tejföl 1 dl víz Elkészítése: A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy...

Kapormártás

2015.08.12 06:49
Hozzávalók 4 fő részére: 5 dkg vaj/margarin 3 csapott ek liszt 4 dl tej 1 csipet só 1 kis csokor friss kapor 2 tk cukor 2 kk ecet (10%-os) Elkészítése: A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk. A tejet fokozatosan...

Tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával

2015.08.12 06:47
Hozzávalók 3 fő részére: A húshoz: 3 szelet sertéstarja 2 ek dijoni mustár 1 ek currypor 1 ek ételízesítő 0,5 dl olívaolaj őrölt színes bors A saslikhoz: 1 nektarin 3 szilva 100 g füstölt szalonna 1 kápia paprika 1 zöld paprika A gombákhoz: 400 g csiperkegomba 4 ek...

SÁRGABORSÓ FŐZELÉK

2015.08.12 06:38
 4 személyre (egészségesebb összetevők) 50 dkg sárgaborsó 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 db babérlevél, v. 1 teáskanál őrölt babér 2 evőkanál olívaolaj tört bors  csipet só (természetes, nem finomított)   1. beáztatjuk egy éjszakára a sárgaborsót 2. hagymákat...

Tárkonyos zöldségragu leves galuskával

2015.08.12 06:35
4 személyre   leveshez: 3 szál sárgarépa 1 kicsi zellergumó 5 db csiperke gomba 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 10 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet) 3 db karfiollevél* 4-5 evőkanál olaj (hidegen sajtolt) csipet só (természetes, nem finomított) tört bors 3-4...

GAZPACHO

2015.08.12 06:33
  2 személyre (egészségesebb összetevők)   20 dkg paradicsom 20 dkg paprika 20 dkg uborka 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál só (himalája) 1 teáskanál balzsamecet 0,5 dl extra szűz olívaolaj   1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk...
Tételek: 581 - 590 ból 666
<< 57 | 58 | 59 | 60 | 61 >>