Cikkek archívuma

Édes-savanyú szósz házilag

2015.08.13 03:21
Hozzávalók:   3-4 db közepes cukkini 3-4 db nagyobb fej vöröshagyma 4-5 közepes sárgarépa 1 kg paradicsom hámozva kevés étolaj, vagy olíva olaj bazsalikom őrölt fehér bors 1 mk só ízlés szerint cukor ha csípősre szeretnénk sok chili-paprika, ha nem, akkor csak 4-5 db vastaghúsú...

Édes – savanyú mártás

2015.08.13 03:16
Hozzávalók 4 fő részére : 1,5 dl ananászlé 2 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál porcukor 2 evőkanál Globus Ketchup 1 evőkanál liszt 1 kiskanál őrölt gyömbér 1 dl víz olaj 1 fej vöröshagyma 1 db kaliforniai paprika 1 db sárgarépa 0,5 db konzerv ananász 0,5 üveg...

Hollandi mártás

2015.08.13 03:15
Hozzávalók 4 fő részére : 30 dkg vaj 3 tojássárgája 3 ek fehérbor só, bors, fél kanál citromlé 1 tk citromléElkészítése: A tojássárgáját, a bort, a sót és a borsot kézi habverővel felkeverem (gőz felett), majd kanalanként beleteszem a folyékonyra langyosított vajat. Citromlével ízesítem,...

Almaszósz

2015.08.13 03:13
Hozzávalók 4 fő részére: 1 kg alma 1 citrom 6 evőkanál cukor 1 mokkáskanál fahéj csipet só 1 kanál liszt 200 g főzőtejszin Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje. Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét....

Fokhagymaszósz

2015.08.13 03:11
Hozzávalók 8 fő részére:   8 dkg vaj 5 ek finomliszt 6 gerezd fokhagyma 1 tk ételízesítő 3 dl Meggle főzőtejszín 2 ek tejföl só cukor Elkészítése: A felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt. Felöntjük 2 dl vízzel,...

Francia rakott krumpli

2015.08.13 03:07
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg krumpli 10 dkg trappista sajt 0,5 l tejszín 2 tojás 5 dkg vaj só őrölt fehérbors szerecsendió Elkészítés: 35 perc, sütés: 30 perc Elkészítés: A krumplit főzd meg sós vízben, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Majd hámozd meg, és karikázd fel...

Finomfőzelék gyorsan

2015.08.13 02:41
Hozzávalók  2 fő részére:   1 konzerv zöldborsó 1 konzerv bébi répa 2 ek liszt 2 ek cukor 1 pici só 1-2 dl tej (amennyit felvesz a liszt) Elkészítése: Olajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászórjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd felöntjük a...

VI. Szittyó-téri Halászléfőző Fesztivál – Huszonhat versenybográcsban főtt a hal

2015.08.13 02:28
Hatodik alkalommal rendezték meg Szeliden a Szittyó-téri Halászléfőző Fesztivált. Ugyanezen a napon tókerülő futás és sportnap várta a mozogni vágyókat a Szelidi-tó partján, és megjöttek a motorosok is. A Szelidi-tó partja fölpezsdült ezen a napon, hiszen a Halászléfőző Fesztivál mellett az immár...

Karfiolleves vajas galuskával

2015.08.13 02:07
Hozzávalók 4 fő részére: 1 fej karfiol 1 ek zsír (liba, kacsa, sertés) 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kk édeskömény 1 kk rómaikömény 1 kk pirospaprika só Galuskához: 5 dkg puha vaj 1 tojás 2-3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt só Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük,...

Nudli

2015.08.13 01:44
  Gyerekkoromban igen sokszor készült nálunk. Leginkább a morzsásat szeretjük, de néha mákosan is jöhet ez ugyanis a párom kedvence. (illetve néha kettéosztom az adott mennyiséget és mind a kétféle ott van ebédre, ki mire vágyik ahhoz nyúl. Ha neki állok ebből, is mint a szilvás gombócból...
Tételek: 571 - 580 ból 666
<< 56 | 57 | 58 | 59 | 60 >>