Cikkek archívuma
Édes-savanyú szósz házilag
2015.08.13 03:21
Hozzávalók:
3-4 db közepes cukkini
3-4 db nagyobb fej vöröshagyma
4-5 közepes sárgarépa
1 kg paradicsom hámozva
kevés étolaj, vagy olíva olaj
bazsalikom
őrölt fehér bors
1 mk só
ízlés szerint cukor
ha csípősre szeretnénk sok chili-paprika, ha nem, akkor csak 4-5 db vastaghúsú...
Édes – savanyú mártás
2015.08.13 03:16
Hozzávalók 4 fő részére
:
1,5 dl ananászlé
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál Globus Ketchup
1 evőkanál liszt
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 dl víz
olaj
1 fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db sárgarépa
0,5 db konzerv ananász
0,5 üveg...
Hollandi mártás
2015.08.13 03:15
Hozzávalók 4 fő részére
:
30 dkg vaj
3 tojássárgája
3 ek fehérbor
só, bors, fél kanál citromlé
1 tk citromléElkészítése:
A tojássárgáját, a bort, a sót és a borsot kézi habverővel felkeverem (gőz felett), majd kanalanként beleteszem a folyékonyra langyosított vajat. Citromlével ízesítem,...
Almaszósz
2015.08.13 03:13
Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg alma
1 citrom
6 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
csipet só
1 kanál liszt
200 g főzőtejszin
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.
Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét....
Fokhagymaszósz
2015.08.13 03:11
Hozzávalók 8 fő részére:
8 dkg vaj
5 ek finomliszt
6 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
3 dl Meggle főzőtejszín
2 ek tejföl
só
cukor
Elkészítése:
A felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt.
Felöntjük 2 dl vízzel,...
Francia rakott krumpli
2015.08.13 03:07
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg krumpli
10 dkg trappista sajt
0,5 l tejszín
2 tojás
5 dkg vaj
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
Elkészítés: 35 perc, sütés: 30 perc
Elkészítés:
A krumplit főzd meg sós vízben, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Majd hámozd meg, és karikázd fel...
Finomfőzelék gyorsan
2015.08.13 02:41
Hozzávalók 2 fő részére:
1 konzerv zöldborsó
1 konzerv bébi répa
2 ek liszt
2 ek cukor
1 pici só
1-2 dl tej (amennyit felvesz a liszt)
Elkészítése:
Olajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászórjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd felöntjük a...
VI. Szittyó-téri Halászléfőző Fesztivál – Huszonhat versenybográcsban főtt a hal
2015.08.13 02:28
Hatodik alkalommal rendezték meg Szeliden a Szittyó-téri Halászléfőző Fesztivált. Ugyanezen a napon tókerülő futás és sportnap várta a mozogni vágyókat a Szelidi-tó partján, és megjöttek a motorosok is.
A Szelidi-tó partja fölpezsdült ezen a napon, hiszen a Halászléfőző Fesztivál mellett az immár...
Karfiolleves vajas galuskával
2015.08.13 02:07
Hozzávalók 4 fő részére:
1 fej karfiol
1 ek zsír (liba, kacsa, sertés)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk édeskömény
1 kk rómaikömény
1 kk pirospaprika
só
Galuskához:
5 dkg puha vaj
1 tojás
2-3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,...
Nudli
2015.08.13 01:44
Gyerekkoromban igen sokszor készült nálunk. Leginkább a morzsásat szeretjük, de néha mákosan is jöhet ez ugyanis a párom kedvence. (illetve néha kettéosztom az adott mennyiséget és mind a kétféle ott van ebédre, ki mire vágyik ahhoz nyúl. Ha neki állok ebből, is mint a szilvás gombócból...
Tételek: 571 - 580 ból 666