Cikkek archívuma

Barbari kacsamell

2015.09.24 07:56
Hozzávalók 4 személyre 4 (kb. 180 g-os) kacsamell 400 g vargányagomba, 1,2 kg apró parajlevél, 12 szem burgonya, 1,2 liter zöldségleves, 150 g olvasztott vaj, 2 evőkanál méz, 1 dl száraz vörösbor, 4 dl csirkehúsleves, 50 g mogyoróhagyma, só, bors Elkészítése: Felmelegítünk egy serpenyőt, egy kevés...

Harcsapaprikás kapros-juhtúrós csuszatésztával

2015.09.24 07:11
Hozzávalók 4 személyre Harcsapaprikás 480 g harcsafilé 40 g vöröshagyma 40 g húsos paprika 40 g paradicsom 1 gerezd fokhagyma 4 g fűszerpaprika 4 g fűszerkömény 1 evőkanál liszt 1,5 dl tejföl 2 dl hal-alaplé só, bors Túrós csusza 200 g száraz tészta 200 g juhtúró 1 dl tejföl 40 g füstölt szalonna...

Dorozsmai ponty gombás csuszával

2015.09.24 06:56
Hozzávalók 4 személyre 700 g Gyermelyi 4 tojásos csusza tészta, 300 g húsos szalonna, 1 fej hagyma, 300 g gomba, 250 g paprika, 300 g paradicsom, 3 dl tejföl, 40 g liszt, 1 csokor petrezselyem, só, fűszerpaprika, ízlés szerint erős paprika, 1,4 kg pontyfilé, só, liszt, a sütéshez...

Saláták:

2015.09.24 06:32
 Néhány jól használható variációt bemutatunk a nemes káposztából.  Ezekben a friss zsenge nyári káposzta – amely vetekszik a legjobb salátákkal – játssza a közös nevező szerepét, de megannyi érdekes kombináció és könnyen elkészíthető. Nyári káposztasaláta gyümölcsökkel salatarost_04_800...

Öntetek, dresszingek, vinegrettek

2015.09.24 06:27
Öntetek, dresszingek, vinegrettek  A salátaöntet készítése: művészet. Ezt természetesen a franciák mondják így. Ám megtanulható, különösen, ha ismerjük az összetevők egymásra gyakorolt hatását. 2007.12.16 09:16 | Szerző: Dr. Csizmadia András A klasszikus ős * A legegyszerűbb, univerzálisan...

Számadó juhászné leves

2015.09.23 10:03
Hozzávalók: 30 dkg bárány apróhús 1 fej vöröshagyma só törött bors pirospaprika 5 dkg zsír 1 babérlevél 5 dkg liszt 1 tojás 1,2 dl tejföl 1,2 dl tejszín 1-1 szál sárga- és fehérrépa csipetnyi tárkony ecet rozmaring bazsalikom 1 citrom kevés mustár 1-2 dl fehérbor Az apróra vágott vöröshagymát...

Saslik nyárson sütve

2015.09.23 10:00
Hozzávalók: 60 dkg báránycomb 4 kemény paradicsom 8 vastag uborkakarika 8 csemegehagyma 3 evőkanál olaj 1 teáskanál őrölt kakukkfű 1 késhegynyi fokhagymás só 1 mokkáskanál pirospaprika só A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a megmosott...

Csorba

2015.09.23 09:52
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller) 1 kis fej hagyma 2-3 szál lestyán 30 dkg hús 1/2 kg csont 4 dkg rizs késhegynyi bors 2 evőkanálnyi liszt 1 liter korpacibere („bors") vagy káposztalé (citromsó) A jól megmosott csontot főni tesszük, lehabozzuk, majd 1...

Birkagulyás Rézi néni után szabadon

2015.09.23 09:40
Hozzávalók: birkahús füstölt szalonna vöröshagyma fokhagyma só bors paprika húslé (vagy víz) burgonya sárgarépa petrezselyemgyökér csipetke   „Aprítsd a fertály ürüt egy vasfazikba. Tégy bele vereshagymát szád íze szerint, meg csörmepaprikát. Engedd fel kútnak frissen merített vizével....

Baloghegyi bográcsgulyás

2015.09.23 09:38
Hozzávalók (8 személyre): 1 kg birkahús 1 db cseresznyepaprika 4 evőkanál olaj 2 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 kiskanál kömény 30 dkg vargánya gomba 2 evőkanál pirospaprika 80 dkg burgonya 5 dl vörösbor só A bográcsot olajjal kikenjük. Beletesszük a fölaprított vöröshagymát,...
Tételek: 51 - 60 ból 666
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>