Cikkek archívuma
Barbari kacsamell
2015.09.24 07:56
Hozzávalók 4 személyre
4 (kb. 180 g-os) kacsamell 400 g vargányagomba, 1,2 kg apró parajlevél, 12 szem burgonya, 1,2 liter zöldségleves, 150 g olvasztott vaj, 2 evőkanál méz, 1 dl száraz vörösbor, 4 dl csirkehúsleves, 50 g mogyoróhagyma, só, bors
Elkészítése:
Felmelegítünk egy serpenyőt, egy kevés...
Harcsapaprikás kapros-juhtúrós csuszatésztával
2015.09.24 07:11
Hozzávalók
4 személyre Harcsapaprikás 480 g harcsafilé 40 g vöröshagyma 40 g húsos paprika 40 g paradicsom 1 gerezd fokhagyma 4 g fűszerpaprika 4 g fűszerkömény 1 evőkanál liszt 1,5 dl tejföl 2 dl hal-alaplé só, bors Túrós csusza 200 g száraz tészta 200 g juhtúró 1 dl tejföl 40 g füstölt szalonna...
Dorozsmai ponty gombás csuszával
2015.09.24 06:56
Hozzávalók
4 személyre
700 g Gyermelyi 4 tojásos csusza tészta, 300 g húsos szalonna, 1 fej hagyma, 300 g gomba, 250 g paprika, 300 g paradicsom, 3 dl tejföl, 40 g liszt, 1 csokor petrezselyem, só, fűszerpaprika, ízlés szerint erős paprika, 1,4 kg pontyfilé, só, liszt, a sütéshez...
Saláták:
2015.09.24 06:32
Néhány jól használható variációt bemutatunk a nemes káposztából.
Ezekben a friss zsenge nyári káposzta – amely vetekszik a legjobb salátákkal – játssza a közös nevező szerepét, de megannyi érdekes kombináció és könnyen elkészíthető. Nyári káposztasaláta gyümölcsökkel salatarost_04_800...
Öntetek, dresszingek, vinegrettek
2015.09.24 06:27
Öntetek, dresszingek, vinegrettek
A salátaöntet készítése: művészet. Ezt természetesen a franciák mondják így. Ám megtanulható, különösen, ha ismerjük az összetevők egymásra gyakorolt hatását. 2007.12.16 09:16 | Szerző: Dr. Csizmadia András A klasszikus ős * A legegyszerűbb, univerzálisan...
Számadó juhászné leves
2015.09.23 10:03
Hozzávalók:
30 dkg bárány apróhús
1 fej vöröshagyma
só
törött bors
pirospaprika
5 dkg zsír
1 babérlevél
5 dkg liszt
1 tojás
1,2 dl tejföl
1,2 dl tejszín
1-1 szál sárga- és fehérrépa
csipetnyi tárkony
ecet
rozmaring
bazsalikom
1 citrom
kevés mustár
1-2 dl fehérbor
Az apróra vágott vöröshagymát...
Saslik nyárson sütve
2015.09.23 10:00
Hozzávalók:
60 dkg báránycomb
4 kemény paradicsom
8 vastag uborkakarika
8 csemegehagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
1 késhegynyi fokhagymás só
1 mokkáskanál pirospaprika
só
A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a megmosott...
Csorba
2015.09.23 09:52
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
1 kis fej hagyma
2-3 szál lestyán
30 dkg hús
1/2 kg csont
4 dkg rizs
késhegynyi bors
2 evőkanálnyi liszt
1 liter korpacibere („bors") vagy káposztalé (citromsó)
A jól megmosott csontot főni tesszük, lehabozzuk, majd 1...
Birkagulyás Rézi néni után szabadon
2015.09.23 09:40
Hozzávalók:
birkahús
füstölt szalonna
vöröshagyma
fokhagyma
só
bors
paprika
húslé (vagy víz)
burgonya
sárgarépa
petrezselyemgyökér
csipetke
„Aprítsd a fertály ürüt egy vasfazikba. Tégy bele vereshagymát szád íze szerint, meg csörmepaprikát. Engedd fel kútnak frissen merített vizével....
Baloghegyi bográcsgulyás
2015.09.23 09:38
Hozzávalók (8 személyre):
1 kg birkahús
1 db cseresznyepaprika
4 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kömény
30 dkg vargánya gomba
2 evőkanál pirospaprika
80 dkg burgonya
5 dl vörösbor
só
A bográcsot olajjal kikenjük. Beletesszük a fölaprított vöröshagymát,...
Tételek: 51 - 60 ból 666