Cikkek archívuma
Saslik sörös páclében
2015.08.18 16:51
Hozzávalók:
600 g csirke felsőcomb
150 g füstölt szalonna
150 g füstölt kolbász
4 db vöröshagyma
1 db cukkini
1 db húsos paprika
8 fej gomba
só
bors
olaj
sör
Elkészítés:
A csirkecombokat csontozzuk ki, kockázzuk fel, a füstölt szalonnát, a kolbászt, a zöldségféléket...
TURPISSÁGOK 2.
2015.08.18 16:45
81.
Az enyhén avas zsírt megmentheted, ha szeletelt hagymával felforralod, majd átszűröd.
Énénén
82.
Ha a csirke- és pulykamellet egy jó napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós omlós, puha lesz.
Sára
83.
A krumplis tésztához...
TURPISSÁGOK
2015.08.18 16:39
1.
Ha a rántott hús panírozásánál marad tojás, liszt és búzadara, öntsük össze, és evőkanállal vagy fagylaltos kanállal adagoljuk a forró olajba, süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.
Pocat
2.
Ha sok szép petrezselyemzöldem...
Paradicsomos gombaragu
2015.08.18 11:24
Hozzávalók: &
Magyar konyha történet
2015.08.18 11:15
A szer-etet
A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. E helyett a pirospaprikás, fekete borsos gulyást,...
A magyar gasztronómia rövid története
2015.08.18 11:05
A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az...
Cigánypecsenye II.
2015.08.18 02:15
2015.08.18 00:38
Hozzávalók 2 adag:
50 dkg tarja
5 gerezd fokhagyma
2 db. tükörtojás (a sárgája lágy)
só, bors
1 csapott ek. zsír
ízlés szerinti mennyiségű Kalocsai pirospaprika
10 dkg....
A legfinomabb resztelt szárnyasmáj
2015.08.18 02:12
Hozzávalók:
600 g libamáj
60 g libazsír
60 g hagyma
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A libamájat mossuk meg, és egészben hagyva minden oldalát süssük meg a libazsírban. A megsült májat sózzuk és borsozzuk meg.
A hagymát...
Almás-sárgarépás csirkemell rizibizivel
2015.08.18 02:09
Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell
2 szál sárgarépa
2 db nagyobb alma
1 dl félszáraz rozé bor
só
borsikafű
olaj
20 dkg fehér szemű rizs
20 dkg zsenge zöldborsó
vaj
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet...
Ananászos-cukkinis csirkemell
2015.08.18 02:07
Hozzávalók:
40 dkg cukkini
30 dkg ananász
50 dkg csirkemellfilé
késhegynyi chili
pici olaj
25 dkg zöldborsó
2,5 dl csirkeleves, kockából
1 evőkanál ketchup (csípős is lehet)
2 evőkanál pirított...
Tételek: 401 - 410 ból 666