Cikkek archívuma

Saslik sörös páclében

2015.08.18 16:51
Hozzávalók: 600 g csirke felsőcomb 150 g füstölt szalonna 150 g füstölt kolbász 4 db vöröshagyma 1 db cukkini 1 db húsos paprika 8 fej gomba só bors olaj sör Elkészítés: A csirkecombokat csontozzuk ki, kockázzuk fel, a füstölt szalonnát, a kolbászt, a zöldségféléket...

TURPISSÁGOK 2.

2015.08.18 16:45
81. Az enyhén avas zsírt megmentheted, ha szeletelt hagymával felforralod, majd átszűröd.  Énénén 82. Ha a csirke- és pulykamellet egy jó napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós omlós, puha lesz.  Sára 83. A krumplis tésztához...

TURPISSÁGOK

2015.08.18 16:39
1. Ha a rántott hús panírozásánál marad tojás, liszt és búzadara, öntsük össze, és evőkanállal vagy fagylaltos kanállal adagoljuk a forró olajba, süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.  Pocat 2. Ha sok szép petrezselyemzöldem...

Paradicsomos gombaragu

2015.08.18 11:24
  Hozzávalók:                                      &

Magyar konyha történet

2015.08.18 11:15
    A szer-etet A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. E helyett a pirospaprikás, fekete borsos gulyást,...

A magyar gasztronómia rövid története

2015.08.18 11:05
    A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az...

Cigánypecsenye II.

2015.08.18 02:15
  2015.08.18 00:38 Hozzávalók 2 adag:   50 dkg tarja  5 gerezd fokhagyma 2 db. tükörtojás (a sárgája lágy) só, bors 1 csapott ek. zsír ízlés szerinti mennyiségű Kalocsai pirospaprika 10 dkg....

A legfinomabb resztelt szárnyasmáj

2015.08.18 02:12
  Hozzávalók: 600 g libamáj 60 g libazsír 60 g hagyma őrölt fekete bors só Elkészítés: A libamájat mossuk meg, és egészben hagyva minden oldalát süssük meg a libazsírban. A megsült májat sózzuk és borsozzuk meg.  A hagymát...

Almás-sárgarépás csirkemell rizibizivel

2015.08.18 02:09
  Hozzávalók: 2 db filézett csirkemell 2 szál sárgarépa 2 db nagyobb alma 1 dl félszáraz rozé bor só borsikafű olaj 20 dkg fehér szemű rizs 20 dkg zsenge zöldborsó vaj petrezselyemzöld Elkészítés: A csirkemellet...

Ananászos-cukkinis csirkemell

2015.08.18 02:07
  Hozzávalók: 40 dkg cukkini 30 dkg ananász 50 dkg csirkemellfilé késhegynyi chili pici olaj 25 dkg zöldborsó 2,5 dl csirkeleves, kockából 1 evőkanál ketchup (csípős is lehet) 2 evőkanál pirított...
Tételek: 401 - 410 ból 666
<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43 >>