Cikkek archívuma

Tepsis hús gombás raguval

2015.08.22 23:46
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell szeletben 50 dkg gomba 1 szál póréhagyma mustár fokhagyma 2 dl tejszín 1 dl fehérbor só bors libazsír Elkészítés: A póréhagymát felkarikázott, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpárolom, sózom, borsozom, felöntöm a tejszínnel,...

Fűszeres túróval töltött gomba

2015.08.22 23:35
     by: Mandula   Hozzávalók: A töltelékhez: 25 dkg tehéntúró 2-3 evőkanál tejföl (1-2 gerezd fokhagyma – én akartam tenni, de véletlenül kimaradt) 2-3 evőkanál olajbogyó 10 dkg füstölt húsos szalonna só kakukkfű rozmaring Továbbá: 50 dkg (barna) csiperke 1 dl tejszín 1 dl...

Tepsis zöldséges csirkecomb

2015.08.22 23:31
by: Mandula   Hozzávalók: 6 egész csirkecomb 12 szelet bacon só bors kakukkfű 6 nagyobb szem burgonya 50 dkg vegyes zöldség (friss vagy fagyasztott) - sárgarépa, zöldborsó, kukorica, brokkoli, karfiol, piros húsú paprika... 3 fej hagyma olívaolaj Elkészítés: A csirkecombokat...

Császárszelet

2015.08.22 23:27
        by: MANDULA Hozzávalók: 5-6 jó tenyérnyi szelet tarja (vagy más, soványabb hús) némi liszt só olaj fél üveg paradicsompüré 1 dl víz 35 dkg spagetti 1,5 dl tejföl 5 dkg vaj 1 tojás 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: A tészta számára odakészítünk forrni egy jó...

Zsenge bébitöksaláta koktélparadicsommal

2015.08.22 23:21
  by: Habliliom Hozzávalók: 50 dkg nagyon zsenge bébitök 2 dl zöldségleves a tök blansírozásához 4-5 db koktélparadicsom 2-3 db napon szárított paradicsom Az öntethez: 1 evőkanál tökmagolaj ½ evőkanál balzsamecet ½ mokkáskanál tengeri só frissen őrölt bors ízlés...

A *legjobb* pizza

2015.08.22 23:15
Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 evőkanál só 1 evőkanál oregánó őrölt bors 2 csomag porélesztő 1/2 evőkanál cukor 6 dl langyos víz 1/2 dl olívaolaj Elkészítés: Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól...

Montenegrói nyárson sült borjúhús

2015.08.22 23:08
Hozzávalók: 80 dkg borjúcomb 8 dkg húsos szalonna 8 dkg kolbász 16 db zsályalevél 2 evőkanál olívaolaj só bors Elkészítés: A húst 4 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát és a kolbászt vékonyra szeletelejük. Felváltva a nyársra húzzuk a húst, a kolbászt és a zsályaleveleket. Sózzuk,...

Boszniai csevap

2015.08.22 23:03
Hozzávalók: 1 kg bárányhús 50 dkg hagyma 20 dkg zsiradék 30 dkg paradicsom 30 dkg húsos paprika 5 g zöldségzöldje 15 g só 5 g bors 5 g fahéj Elkészítés: Kell hozzá 6 darab pergamenpapír (kb. 40x40 cm) és vékonyabb zsineg.  A húst megmossuk, leszárítjuk, majd...

Villámgyors zöldségleves - fillérekből!

2015.08.22 22:56
Hozzávalók: 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 100 g karalábé 100 g karfiol 100 g zöldborsó (fagyasztott is jó) 400 ml tej 1 csokor petrezselyem, 2 ek olaj,só 80 g eperlevél tészta     1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A...

Macikáné mézes-mustáros csirkéje

2015.08.22 21:27
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 2 evőkanál liszt 3 újhagyma 1,5 dl víz 1 húsleveskocka 2 evőkanál méz 1 evőkanál mustár 2dl tejszín Elkészítés: A csirkemellet felkockázom, sózom és borsozom, majd megforgatom a lisztben, és egy serpenyőben aranybarnára sütöm. Ha megsült, kiszedem, és...
Tételek: 341 - 350 ból 666
<< 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>