Cikkek archívuma
Tepsis hús gombás raguval
2015.08.22 23:46
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell szeletben
50 dkg gomba
1 szál póréhagyma
mustár
fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
só
bors
libazsír
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázott, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpárolom, sózom, borsozom, felöntöm a tejszínnel,...
Fűszeres túróval töltött gomba
2015.08.22 23:35
by: Mandula
Hozzávalók:
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
2-3 evőkanál tejföl
(1-2 gerezd fokhagyma – én akartam tenni, de véletlenül kimaradt)
2-3 evőkanál olajbogyó
10 dkg füstölt húsos szalonna
só
kakukkfű
rozmaring
Továbbá:
50 dkg (barna) csiperke
1 dl tejszín
1 dl...
Tepsis zöldséges csirkecomb
2015.08.22 23:31
by: Mandula
Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
12 szelet bacon
só
bors
kakukkfű
6 nagyobb szem burgonya
50 dkg vegyes zöldség (friss vagy fagyasztott) - sárgarépa, zöldborsó, kukorica, brokkoli, karfiol, piros húsú paprika...
3 fej hagyma
olívaolaj
Elkészítés: A csirkecombokat...
Császárszelet
2015.08.22 23:27
by: MANDULA
Hozzávalók:
5-6 jó tenyérnyi szelet tarja (vagy más, soványabb hús)
némi liszt
só
olaj
fél üveg paradicsompüré
1 dl víz
35 dkg spagetti
1,5 dl tejföl
5 dkg vaj
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A tészta számára odakészítünk forrni egy jó...
Zsenge bébitöksaláta koktélparadicsommal
2015.08.22 23:21
by: Habliliom
Hozzávalók:
50 dkg nagyon zsenge bébitök
2 dl zöldségleves a tök blansírozásához
4-5 db koktélparadicsom
2-3 db napon szárított paradicsom
Az öntethez:
1 evőkanál tökmagolaj
½ evőkanál balzsamecet
½ mokkáskanál tengeri só
frissen őrölt bors ízlés...
A *legjobb* pizza
2015.08.22 23:15
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
2 evőkanál só
1 evőkanál oregánó
őrölt bors
2 csomag porélesztő
1/2 evőkanál cukor
6 dl langyos víz
1/2 dl olívaolaj
Elkészítés:
Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól...
Montenegrói nyárson sült borjúhús
2015.08.22 23:08
Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb
8 dkg húsos szalonna
8 dkg kolbász
16 db zsályalevél
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A húst 4 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát és a kolbászt vékonyra szeletelejük. Felváltva a nyársra húzzuk a húst, a kolbászt és a zsályaleveleket. Sózzuk,...
Boszniai csevap
2015.08.22 23:03
Hozzávalók:
1 kg bárányhús
50 dkg hagyma
20 dkg zsiradék
30 dkg paradicsom
30 dkg húsos paprika
5 g zöldségzöldje
15 g só
5 g bors
5 g fahéj
Elkészítés:
Kell hozzá 6 darab pergamenpapír (kb. 40x40 cm) és vékonyabb zsineg.
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd...
Villámgyors zöldségleves - fillérekből!
2015.08.22 22:56
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g karalábé
100 g karfiol
100 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml tej
1 csokor petrezselyem, 2 ek olaj,só
80 g eperlevél tészta
1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A...
Macikáné mézes-mustáros csirkéje
2015.08.22 21:27
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
2 evőkanál liszt
3 újhagyma
1,5 dl víz
1 húsleveskocka
2 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
2dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom, sózom és borsozom, majd megforgatom a lisztben, és egy serpenyőben aranybarnára sütöm. Ha megsült, kiszedem, és...
Tételek: 341 - 350 ból 666