Cikkek archívuma

Eszterházy rostélyos

2015.09.19 11:12
Hozzávalók: 5 szelet 14-16 dekás rostélyos, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 12 dkg zsír, 30 dkg leveszöldség, 5 dkg hagyma, 1 g őrölt bors, 1 babérlevél, 3 dl tejföl, 1 citrom, 2 dkg cukor, 3 dkg mustár, 1 dl fehérbor, burgonyafánk. Elkészítés: A szeleteket enyhén kiverem, sózom, kétoldalt megsütöm. A...

Extra pulykamell

2015.09.19 11:09
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 4 savanykás alma, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 10 dkg vaj, só, bors. Elkészítés: A pulykahúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben fehéredésig sütjük, majd kiszedjük. A meghámozott almát felkarikázzuk, a hús- és az...

Eszterházy-szelet

2015.09.19 11:05
Hozzávalók: vekonyra szelt sertescomb szeletek vöröshagyma sárgarépa fehérrépa só bors babérlevél citrom kevés mustár és tejfõl Elkészítés: A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát...

Almás-tejszines rakott csirkemell

2015.09.19 10:59
Hozzávalók 3 főre: A tepsi kikenéshez 1 evőkanál étolaj A rétegezéshez 800 g csirkemell (filé) só 600 g alma 1 evőkanál kristálycukor A tejszínes részhez 2 evőkanál búzaliszt (BL55) 100 ml főzőtejszín (15-20%-os) 1 nagy csipet só 1 késhegynyi...

Extra sajtos csirkemell

2015.09.19 10:52
  Hozzávalók: Csirkemell (5 darab) 30dkg sajt (reszelve, trapista) 1 kis doboz tejföl kevés liszt 3 db tojás só Elkészítés: A csirkemelleket ketté vágom, így az 5 darabból 10 szelet húsom lesz. Besózom, majd panírozom: liszt, tojás, és reszelt sajt (morzsa helyett!) A beforgatott húsokat...

Szegedi Halpörkölt

2015.09.18 19:51
Hozzávalók 30-60 perc, 4 fő részére   4 kg nyurgaponty 1/2 kg keszeg 1/2 kg vöröshagyma 2 db zöldpaprika (az egyik lehet csípős) 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg őrölt pirospaprika   ízlés szerint...

Kakukkfüves újburgonya leves

2015.09.18 19:48
Hozzávalók                                 30-60 perc 4 fő 60 dkg újburgonya 2 db főzőhagyma 20...

Konfitált kacsacomb gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével

2015.09.18 19:45
Hozzávalók 2 fő 2 db kacsacomb 1 kg kacsazsír 1 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma   A páchoz: 3 dkg durvaszemű tengeri só, 1 szál friss rozmaring A graten burgonyához: 1 kg sárgahúsú burgonya, 3 dl húsleves, só, bors A körethez: 2 db...

Harcsafilé roston fokhagymás vajbabbal

2015.09.18 19:41
Hozzávalók 4 fő 80 dkg harcsafilé 0,5 dl olaj 10 dkg teavaj 1 kg zsenge vajbab 30 dkg szeletelt bacon 4 ágacska friss...

Öregapám pecsenyéje, vadasan

2015.09.18 19:29
2 személyre 2 kis fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 50 dkg ürücomb v. báránycomb 4 ek barna cukor   sóv, bors 3 ek mustár 2 babérlevél 1-2 dl fehérbor 1...
Tételek: 191 - 200 ból 666
<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>