Cikkek archívuma

Tavaszi újleves grízgaluskával

2015.09.22 08:13
    Hozzávalók minden új, minden ami új és illik egy zöldséglevesbe   zöldborsó és néhány db amit egészben teszek bele sárgarépa fehérrépa hagyma zeller zöldje petrezselyem, egy csokorral belefőzök és a tetejére is kerül...

Paradicsomos káposzta

2015.09.22 08:05
  Hozzávalók kb. 0,5 kg káposzta 3 ek olaj 1 fej lilahagyma 1 (nagy) gerezd fokhagyma cukor tengerisó frissen őrölt bors őrölt chili őrölt fűszerpaprika 7 dl házi paradicsomlé 3 ek sűrített paradicsom 200 ml víz   A káposztát vékony szálasra...

Tárkonyos zöldbabfőzelék kuktában

2015.09.22 08:01
Friss tárkonyos zöldbabfőzelék     Hozzávalók 50 dkg zöldbab ami sárga és most fagyasztott 2 szem krumpli 5 ek olaj 5 gerezd fokhagyma 1 ek liszt tengerisó bors szárított fűszerkeverék ( bio ) pár szál friss tárkony 1 tk csípős francia mustár 1 dl...

Omlós marhasült sütőben sütve

2015.09.21 15:34
  A marhasült finom ünnepi étel lehet, főleg, ha különleges pácban készíted elő a sütésre. Ráadásul sokat foglalkozni sem kell vele, csupán az előkészítéskor kell rá némi figyelmet szentelni, a későbbiekben a sütő elvégzi a dolgát. Hozzávalók 4 személyre: 1...

Sült kacsacomb

2015.09.21 15:30
A kacsacomb elkészítése tulajdonképpen csak annyiban különbözik a csirkéétől, hogy a sütési ideje tovább tart, és kicsivel több odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön....

Májjal töltött göngyölt csirkemell,

2015.09.21 15:28
Májjal töltött göngyölt csirkemell Hozzávalók: 2 nagy, egész csirkemell 25 dkg csirkemáj 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej hagyma 5 dkg szalonna 1 evőkanálnyi majoránna pirospaprika só, bors olaj Elkészítés ideje: 45 perc. Elkészítés menete: A csirkemelleket vágd ketté középen, majd...

Töltött malachús

2015.09.21 15:24
Hozzávalók: 1 kg sertésdagadó 4 zsemle 4 tojás 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemlevél pirospaprika só bors A néhány napos zsemlét tedd egy tálba, és engedj rá annyi langyos vizet, hogy éppen ellepje. Amikor elázott, nyomkodd ki és morzsold szét,...

Omlós bélszínérmék

2015.09.21 15:19
A húsok királyának is nevezhetjük a bélszínt, amit néha-néha mindenki megengedhet magának. Amilyen finom, olyan könnyű elkészíteni, ugyanakkor arra figyelj, hogy megbízható hentestől vásárolj. Hozzávalók: 4 érlelt bélszínérme 1 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál tört...

Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez

2015.09.21 15:13
Hozzávalók: 1 kg csirkecomb olívaolaj 2 dl száraz fehérbor 2 evőkanál oregánó 1 evőkanál kakukkfű pár szál rozmaring só frissen őrölt feketebors 2 gerezd fokhagyma Az olívaolajba nyomd bele a két fokhagymát, vagy ha nincs fokhagymanyomód, akkor aprítsd fel. Morzsold bele a fűszereket,...

Omlós töltött csirkecomb

2015.09.21 15:09
Nemcsak egész csirkét tölthetsz meg, hanem csupán a combját is, ami jóval egyszerűbbé teszi az ebéd elkészítését.   A paradicsom és a mozzarella finom mediterrán kombináció, amit csak még jobban feldobnak a fűszerek. Hozzávalók: 4 egész csirkecomb 4 evőkanál...
Tételek: 101 - 110 ból 666
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>