Cikkek archívuma
Tavaszi újleves grízgaluskával
2015.09.22 08:13
Hozzávalók
minden új, minden ami új és illik egy zöldséglevesbe
zöldborsó és néhány db amit egészben teszek bele
sárgarépa
fehérrépa
hagyma
zeller zöldje
petrezselyem, egy csokorral belefőzök és a tetejére is kerül...
Paradicsomos káposzta
2015.09.22 08:05
Hozzávalók
kb. 0,5 kg káposzta
3 ek olaj
1 fej lilahagyma
1 (nagy) gerezd fokhagyma
cukor
tengerisó
frissen őrölt bors
őrölt chili
őrölt fűszerpaprika
7 dl házi paradicsomlé
3 ek sűrített paradicsom
200 ml víz
A káposztát vékony szálasra...
Tárkonyos zöldbabfőzelék kuktában
2015.09.22 08:01
Friss tárkonyos zöldbabfőzelék
Hozzávalók
50 dkg zöldbab ami sárga és most fagyasztott
2 szem krumpli
5 ek olaj
5 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
tengerisó
bors
szárított fűszerkeverék ( bio )
pár szál friss tárkony
1 tk csípős francia mustár
1 dl...
Omlós marhasült sütőben sütve
2015.09.21 15:34
A marhasült finom ünnepi étel lehet, főleg, ha különleges pácban készíted elő a sütésre.
Ráadásul sokat foglalkozni sem kell vele, csupán az előkészítéskor kell rá némi figyelmet szentelni, a későbbiekben a sütő elvégzi a dolgát.
Hozzávalók 4 személyre:
1...
Sült kacsacomb
2015.09.21 15:30
A kacsacomb elkészítése tulajdonképpen csak annyiban különbözik a csirkéétől, hogy a sütési ideje tovább tart, és kicsivel több odafigyelést igényel.
Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön....
Májjal töltött göngyölt csirkemell,
2015.09.21 15:28
Májjal töltött göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
2 nagy, egész csirkemell
25 dkg csirkemáj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
5 dkg szalonna
1 evőkanálnyi majoránna
pirospaprika
só, bors
olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemelleket vágd ketté középen, majd...
Töltött malachús
2015.09.21 15:24
Hozzávalók:
1 kg sertésdagadó
4 zsemle
4 tojás
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemlevél
pirospaprika
só
bors
A néhány napos zsemlét tedd egy tálba, és engedj rá annyi langyos vizet, hogy éppen ellepje. Amikor elázott, nyomkodd ki és morzsold szét,...
Omlós bélszínérmék
2015.09.21 15:19
A húsok királyának is nevezhetjük a bélszínt, amit néha-néha mindenki megengedhet magának.
Amilyen finom, olyan könnyű elkészíteni, ugyanakkor arra figyelj, hogy megbízható hentestől vásárolj.
Hozzávalók:
4 érlelt bélszínérme
1 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál tört...
Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
2015.09.21 15:13
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál oregánó
1 evőkanál kakukkfű
pár szál rozmaring
só
frissen őrölt feketebors
2 gerezd fokhagyma
Az olívaolajba nyomd bele a két fokhagymát, vagy ha nincs fokhagymanyomód, akkor aprítsd fel. Morzsold bele a fűszereket,...
Omlós töltött csirkecomb
2015.09.21 15:09
Nemcsak egész csirkét tölthetsz meg, hanem csupán a combját is, ami jóval egyszerűbbé teszi az ebéd elkészítését.
A paradicsom és a mozzarella finom mediterrán kombináció, amit csak még jobban feldobnak a fűszerek.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 evőkanál...
Tételek: 101 - 110 ból 666