Zöldséges-tojásos sült rizs

2015.08.06 17:35

Hozzávalók:

  • 12 dkg barna rizs (előfőzött)
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák (v. zöldség)
    Elkészítési idő:
    60 perc
     
    Mennyiség:
    2 fő részére
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 lila hagyma
  • 3-4 tojás
  • őrölt fehér bors
  • sajt

Elkészítése:

A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük. (Mivel ez kb. 40-45 perc, így ezzel kell kezdeni.) Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd zsülienre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk.

A wokba beleöntjük az olajat, és felhevítjük. Hozzáadni a hagymát, és kevergetve 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zsülienre vágott sárgarépát és a paszternákot (v. zöldséget), és pár perc alatt roppanósra pároljuk. Gozzáadni a zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez), és pár perc alatt puhára pároljuk.

A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd hozzáadjuk a készre főzött, kihűtött rizst, és óvatosan összeforgatjuk. Közepébe egy mélyedést csinálunk, és az előzőleg villával felvert tojásokat beleöntjük. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve készre sütjük.

Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk, hogy kissé ráolvadjon.

Azonnal, még melegen tálaljuk. Ízlés szerint tálalás előtt még reszelt sajttal megszórhatjuk.