Zöldséges-tojásos sült rizs
Hozzávalók:
- 12 dkg barna rizs (előfőzött)
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák (v. zöldség)
Elkészítési idő:60 percMennyiség:2 fő részére
- 10 dkg zöldborsó
- 1 lila hagyma
- 3-4 tojás
- só
- őrölt fehér bors
- sajt
Elkészítése:
A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük. (Mivel ez kb. 40-45 perc, így ezzel kell kezdeni.) Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd zsülienre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk.
A wokba beleöntjük az olajat, és felhevítjük. Hozzáadni a hagymát, és kevergetve 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zsülienre vágott sárgarépát és a paszternákot (v. zöldséget), és pár perc alatt roppanósra pároljuk. Gozzáadni a zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez), és pár perc alatt puhára pároljuk.
A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd hozzáadjuk a készre főzött, kihűtött rizst, és óvatosan összeforgatjuk. Közepébe egy mélyedést csinálunk, és az előzőleg villával felvert tojásokat beleöntjük. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve készre sütjük.
Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk, hogy kissé ráolvadjon.
Azonnal, még melegen tálaljuk. Ízlés szerint tálalás előtt még reszelt sajttal megszórhatjuk.