Zöldborsófőzelék

2015.08.20 08:05

Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg friss zöldborsó de lehet üveges, konzerv és fagyasztott is
1 csokor felapritott petr.zöld
2 evőkanál tejföl
5 dkg Rama sütőmargarin 
kevés tej és víz
pici cukor
ízlés szerint só 

1 gerezd reszelt fokhagyma

 

Elkészítése:

 A margarinon megpároljuk a zöldborsónkat fejben elkevert kevés vízzel. Sóval,fokhagymával, cukorral, (mindent izlésünknek megfelelően) ízesítjük. Amikor elkészült a harmadát kivesszük és összeturmixoljuk. Majd belerakjuk a tejfölt és a petrezselyem zöldet a turmixunkba és merünk hozzá a párolt zöldborsóból, így temperáljuk és a zöldborsónkhoz öntjük. Elkeverjük, felrottyantjuk és elkészült az egészséges, a finom főzelék!  

Mai napon tükörtojás és csibefasírt volt a nyerő feltét gyanánt!