Vörösbabfőzelék Dianaturától
2015.09.19 19:54

hozzávalók / 8 adag
- 400 g vörösbab
- 4 db babérlevél
- 4 tk só
- 4 gerezd fokhagyma
- 8 db tojás (kemény)
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 ek olívaolaj
- 4 teáskanál cukor (elmaradhat)
- 1 ek ecet (elmaradhat)
- 1 ek fűszerpaprika (csapott)
- 1 közepes fej vöröshagyma
elkészítés
- A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss hideg vízben feltesszük főni.
- Kuktában a babtól függően kb. 60 percig főzzük, ízesítjük sóval, babérlevéllel.
- A kacsazsíron rövid ideig megdinszteljük a hagymát, az összezúzott fokhagymát, rátesszük a lisztet.
- A pirospaprika a végén kerül rá, ekkor le is húzzuk a tűzről.
- A babot besűrítjük a hagymás-paprikás rántással, majd cukorral, ecettel ízesítjük ízlés szerint.
- Főtt kemény tojásokkal forrón tálaljuk!