Vörösbabfőzelék Dianaturától

2015.09.19 19:54
DiaNatura DiaNatura receptje
 
 
 

Vörösbabfőzelék Dianaturától

hozzávalók / 8 adag

 

elkészítés

  1. A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kuktában a babtól függően kb. 60 percig főzzük, ízesítjük sóval, babérlevéllel.
  3. A kacsazsíron rövid ideig megdinszteljük a hagymát, az összezúzott fokhagymát, rátesszük a lisztet.
  4. A pirospaprika a végén kerül rá, ekkor le is húzzuk a tűzről.
  5. A babot besűrítjük a hagymás-paprikás rántással, majd cukorral, ecettel ízesítjük ízlés szerint.
  6. Főtt kemény tojásokkal forrón tálaljuk!