Újragondolt zöldbableves
2015.09.19 19:44

hozzávalók / 8 adag
- 30 dkg zöldbab
- 18 dkg burgonya
- 1 kis db káposzta
- 3 db csirkecomb
- 1 dkg karajcsont
- 3 kis db sárgarépa
- 3 kis db fehérrépa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis db vöröshagyma
- 1 csipet fűszerpaprika
- 2 ek majoranna
- 2.5 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 csokor petrezselyem
elkészítés
- A hagymát kettévágjuk, és nyílt tűzön lepirítjuk, majd héjastól mehet a fazékba.
- A húsokat megtisztítjuk, majd áttöröljük, és olajban kérget sütünk rá. A fölösleges olajat lecsöpögtetve a hagyma mellé dobjuk a húsokat is.
- A zöldségeket egészben hagyjuk, esetleg 2-3 részbe vágjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
- Sóval,borssal fűszerezzük, és puhára főzzük nagyjából 4 liter (tudom kevésnek tűnhet ennyi húshoz és zöldséghez, de fontosak az arányok a végső ízhatás kialakulásában) vízben kuktában a folyadékot pótolva.
- Ha készen vagyunk, készítünk egy zsemleszínű rántást zúzott fokhagymával és pirospaprikával, kevés hideg vízzel egyneműsítjük, és beforraljuk a kész levesbe. Beleszórjuk a szárított majorannát, és jó adag tejföllel, tésztával tálaljuk.