Újragondolt zöldbableves

2015.09.19 19:44
Norbi06 Norbi06 receptje
 
 
 

Újragondolt zöldbableves

hozzávalók / 8 adag

 

elkészítés

  1. A hagymát kettévágjuk, és nyílt tűzön lepirítjuk, majd héjastól mehet a fazékba.
  2. A húsokat megtisztítjuk, majd áttöröljük, és olajban kérget sütünk rá. A fölösleges olajat lecsöpögtetve a hagyma mellé dobjuk a húsokat is.
  3. A zöldségeket egészben hagyjuk, esetleg 2-3 részbe vágjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  4. Sóval,borssal fűszerezzük, és puhára főzzük nagyjából 4 liter (tudom kevésnek tűnhet ennyi húshoz és zöldséghez, de fontosak az arányok a végső ízhatás kialakulásában) vízben kuktában a folyadékot pótolva.
  5. Ha készen vagyunk, készítünk egy zsemleszínű rántást zúzott fokhagymával és pirospaprikával, kevés hideg vízzel egyneműsítjük, és beforraljuk a kész levesbe. Beleszórjuk a szárított majorannát, és jó adag tejföllel, tésztával tálaljuk.