Tört bab
2015.09.19 19:28
hozzávalók / 6 adag
A babhoz
- 40 dkg fehérbab (nagy szemű)
- 3 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 ek. kacsazsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kissebb fej lilahagyma
elkészítése kuktában:
- Egy ek. zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát,fehérbabot jól átmossuk, majd a babérlevéllel együtt rárakjuk a hagymára a fokhagymával együtt..
- Mikor megfőtt, ízlés szerint sózzuk, és a babérlevelet eltávolítjuk a kuktából.
- Hozzáadjuk a lisztet, és az egészet egy krumplinyomó segítségével jól összetörjük, hogy ne legyen csomós.
- Ha nagyon sűrű a massza, felönthetjük egy kis vízzel, majd újra odatesszük a tűzre, és felforraljuk.
- Egy serpenyőben debreceni kolbászt vagy fasirtott sütünk.
- Egy tányérba teszünk tört babot, meglocsoljuk a sült zsírral, rárakjuk kolbászt vagy fasirtott a lilahagyma karikákkal együtt, és már falatozhatunk is. Jó étvágyat!