Tört bab

2015.09.19 19:28

hozzávalók / 6 adag

 

A babhoz

  • 40 dkg fehérbab (nagy szemű)
  • 3 db babérlevél
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 ek. kacsazsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kissebb fej lilahagyma

 

elkészítése kuktában:

  1. Egy ek. zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát,fehérbabot jól átmossuk, majd a babérlevéllel együtt rárakjuk a hagymára a fokhagymával együtt..
  2. Mikor megfőtt, ízlés szerint sózzuk, és a babérlevelet eltávolítjuk a kuktából.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és az egészet egy krumplinyomó segítségével jól összetörjük, hogy ne legyen csomós.
  4. Ha nagyon sűrű a massza, felönthetjük egy kis vízzel, majd újra odatesszük a tűzre, és felforraljuk.
  5. Egy serpenyőben debreceni kolbászt vagy fasirtott sütünk.
  6. Egy tányérba teszünk tört babot, meglocsoljuk a sült zsírral, rárakjuk kolbászt vagy fasirtott a lilahagyma karikákkal együtt, és már falatozhatunk is. Jó étvágyat!