Tészta friss paradicsommal és chillivel
Hozzávalók:
500g penne
80ml olívaolaj
2 teáskanál fokhagymakrém
2 teáskanál apróra vágott csili
4 közepes, meghámozott paradicsom (800g), feldarabolva
1 csésze apróra vágott, friss petrezselyem
40g parmezánforgács
Elkészítése:
1. A tésztát főzzük meg egy nagyobb lábasban, fedő nélkül, majd szűrjük le. Melegítsük meg az olajat egy serpenyőben.
2. Adjuk a forró olajhoz a fokhagymát és a csilit. Állandó keverés mellett főzzük körülbelül 1 percig, amíg illatozni kezd. Adjuk hozzá a paradicsomot és a petrezselymet, majd vegyük le a tűzről.
3. Öntsük a keveréket a tésztára. Alaposan rázzuk össze. Parmezánforgácsokkal meghintve tálaljuk.