Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán

2015.08.17 12:33
  Legújabb receptek
 
 
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg csirkemell
» olaj a kisütéshez
» BUNDÁHOZ:
» 9 ek liszt
» 1 ek olaj
» 1 db tojás
» 1 kk só
» fél dl víz
» fél csm sütőpor
» MÁZHOZ:
» 25 dkg ketchup
» 3 ek méz
» 4 ek szezámmag
 
   
 
Elkészítés:
 
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
-Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit,
összekeverve sűrű masszát készítünk.
-Beleforgatjuk a masszába a húst.
-A máz hozzávalóit összekeverjük.
-A bundás húst bő forró olajban pár perc alatt kisütjük,
ahogy kivesszük az olajból a mázba forgatjuk.
 
Megjegyzés / tipp:
 
Nagyon finom,frissen ropogós.
Lehet csípős ketchuppal is készíteni,
aki kedveli a pikáns ízeket.
TANÁCS:Érdemes dupla adagot venni a bundához,
és a mártáshoz,mert nekem nem lett elég.Én a mázhoz 
tettem 1 ek vizet is,hogy ne legyen annyira sűrű.

Jó étvágyat kívánok!!!