Székelygulyás kuktában

2015.09.19 18:42

Joss Beaumont receptje

 
 
 
Székelygulyás kuktában

hozzávalók / 6 adag

 

elkészítés

  1. Az oldalasokat kétujjnyi darabokra vágjuk, a vöröshagymát apróra, a fokhagymát szintén, a savanyúkáposztát legalább egyszer átmossuk hideg vízzel.
  2. A kuktában a vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon.
  3. Belerakjuk az apróra vágott fokhagymát és tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk az őrölt köménymagot és az őrölt borsot, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről.
  5. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a sertésoldalasokat, visszatesszük a tűzre, kevés vizet öntünk alá, (kb. 1 dl), lefedjük a kuktát, és a szelep felugrásakor takarékra tesszük és így pároljuk ½ órát.
  7. Ezután lehúzzuk a tűzről, a gőzt kiengedjük és levesszük a tetőt.
  8. Hozzáadjuk a káposztát, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  9. Vissztesszük a kukta tetejét, és ha a szelep felugrott, takarékon legalább 1 órát főzzük.
  10. Ezután a gőzt kiengedjük, a tetőt levesszük és a tejfölös habarással besűrítjük.
  11. Egyszer még felforraljuk, ha kell utánsózzuk és kész.